banner26

Özersay'dan Dünya Sağlık Örgütü ve AB'ye Koronavirüs mektubu

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında Koronavirüs ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü ve AB Komisyonu’na mektup gönderdiğini aktardı. Özersay paylaşımında; ‘Dün Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü ve AB Komisyonu’na birer mektup göndererek, DSÖ tarafından pandemik olarak ilan edilen COVID-19’a ilişkin KKTC Bakanlar Kurulu kararları çerçevesinde ülkemizde alınmakta olan geniş tedbirler ile Sağlık Bakanlığı’ndan temin edilen bilgiler çerçevesinde ülkemizde görülen Koronavirüs vakalarına dair detaylı bilgi verdik.

Gündem 17.03.2020, 18:43 17.03.2020, 18:43
19
Özersay'dan Dünya Sağlık Örgütü ve AB'ye Koronavirüs mektubu
banner32

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında Koronavirüs ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü ve AB Komisyonu’na mektup gönderdiğini aktardı.





Özersay paylaşımında;





‘Dün Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü ve AB Komisyonu’na birer mektup göndererek, DSÖ tarafından pandemik olarak ilan edilen COVID-19’a ilişkin KKTC Bakanlar Kurulu kararları çerçevesinde ülkemizde alınmakta olan geniş tedbirler ile Sağlık Bakanlığı’ndan temin edilen bilgiler çerçevesinde ülkemizde görülen Koronavirüs vakalarına dair detaylı bilgi verdik. Bu hususlar yanında gönderdiğimiz mektuplarda, son dönemde özellikle Avrupa’da hızla yayılmakta olan Koronavirüs’e ilişkin ülkemizin koordinasyon ve işbirliği talebi ile gerek finansal gerekse tıbbi malzeme konusunda yardım talebini yazılı olarak ilettik.





Geçtiğimiz hafta içerisinde, başta Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği olmak üzere COVID-19’un tedavisinde elzem olan gerekli tıbbi malzeme konusunda yardım alınabilmesi yönünde hali hazırda bir takım sonuç alıcı girişimler de yapıldı. Bunların yanı sıra, Bakanlığımız GKRY’nin Koronavirüs’e ilişkin kendi önlemlerini açıklamasının ardından adada iki taraf arasında geçişlere ilişkin oluşan yeni duruma dair Birleşmiş Milletler ile de bilgi paylaşımı ve koordinasyona devam etmektedir.’ dedi


banner36
Yorumlar (0)
banner6