banner26

Sağlıkta İşbirliği Siyasi Malzeme Haline Getirilmemeli

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Başbakan Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı Akıncı’yı “yasa dışı yoldan ülkeye ilaç sokmakla suçlaması konusunu” yorumladı, “Bu tür tartışmalar zaman kaybıdır. Benim böyle bir gündemim yok” dedi.

Gündem 17.04.2020, 12:57 17.04.2020, 12:57
18
Sağlıkta İşbirliği Siyasi Malzeme Haline Getirilmemeli
banner32

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Başbakan Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı Akıncı’yı “yasa dışı yoldan ülkeye ilaç sokmakla suçlaması konusunu” yorumladı,





“Bu tür tartışmalar zaman kaybıdır. Benim böyle bir gündemim yok” dedi. Özersay Haber Kıbrıs’ın yaşanan gündemle ilgili sorularına şu yanıtı verdi: “En azından bu dönemde siyaseti bir kenara koyabilmeliyiz. Bu tür tartışmalar zaman kaybıdır, enerjimizin boşa harcanmasıdır. Benim böyle bir gündemim yok. İnsani konuları, sağlıkla ilgili konuları siyasi malzeme yapmak doğru değildir. Bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışmak, hele böyle bir dönemde, doğru değil. Toplumun sağlığı, salgına karşı mücadele tek gündemimiz olmalı. Benim tek ilgilendiğim şey budur” dedi.





Özersay ayrıca “Rum toplumuyla aynı adada yan yana yaşıyorsak işbirliği yapmayı da öğrenmek zorundayız, hele hele sağlık konularında. Yeter ki bu işbirliği siyasi malzeme haline getirilmesin, hele hele sağlık konularında” ifadelerini de kullandı.





Kaynak: Haber Kıbrıs


banner36
Yorumlar (0)
banner6