banner26

Tatar: 'Akıncı Salgını İstismar ederek, siyasi bir oyun haline getirerek bizi yıldıramaz'

Bakanlar Kurulu bugün yeniden olağanüstü toplandı. Bakanlar bugünkü toplantısında dün akşam alınan kararlar ışığında olulşabilecek istisnai problemleri detaylandırılıyor.

Gündem 14.03.2020, 17:49 14.03.2020, 17:49
29
Tatar: 'Akıncı Salgını İstismar ederek, siyasi bir oyun haline getirerek bizi yıldıramaz'
banner32

Bakanlar Kurulu bugün yeniden olağanüstü toplandı.





Bakanlar bugünkü toplantısında dün akşam alınan kararlar ışığında olulşabilecek istisnai problemleri detaylandırılıyor.





Başbakan Ersin Tatar, dün akşam yapılan toplantının ardından yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın başkanlığında toplandıklarını ve Cumhurbaşkanının OHAL’i önerdiğini belirterek, “biz de bunu değerlendirdik. Yapılan değerlendirmelerde bizim de tedbirlerimizi artıracağımızı söyledik” dedi.





Olayın o kadar basit olmadığını, insanların ihtiyaçları bulunduğunu ifade eden Tatar, bunları tüm boyutları ile ele alındıktan sonra karar aldıklarını söyledi.





Halka mümkün olduğunca evde kalmaları ve sokağa çıkmamaları çağrısında bulunan Tatar, “Bu işi istismar ederek, siyasi bir oyun haline getirerek bizi yıldıramazlar. Hizmetlerin ve temel ihtiyaçları tartıştıktan sonra bu kararları verdik, dolayısıyla halkımız bu kararlarımızı böyle verdiğimizi değerlendirmeli” şeklinde konuştu.





Tatar, insanları evine kapatmanın o kadar da kolay olmadığını belirtti.





Tatar açıklamasında;
“Bakın Sayın Akıncı ne dedi ‘herkesi evine kapatın’ dedi.Ama o kadar kolay değil 100 bin çalışan var. Dolayısıyla tartıştıktan ve herkes görüşünü söyledikten sonra.Tehlikenin boyutları var, sayın Akıncı dün bizimle görüşürken bu rakamları bize vermedi, öyle rakamlar verdi ki insan bir kez daha düşünür.Biz 23 ülkeden Güneyden de dahil vatandaşların gelmesini yasakladık. Kendi vatandaşlarımızın buraya gelmesi durumunda 14 gün evde gözlemde olacaksın dedik. Bu kadar ciddi kararlar aldık. Sn. Akıncı bunları gördü pek bir yorum yapmadı. Güney kapılarını da konuştuk, 2 kapı daha kapattık.





Hatta açıklaması var ‘ben gittikten sonra kapıları da kapattılar’ diye. Niçin kapattık, geriye kalan 3 kapıda daha iyi sağlık hizmeti verilebilsin diye kapattık, ama öyle bir algı yaratılmaya çalışıldı ki sanki hükümet oturdu seyretti ve bu tehlike karşısında hiçbir şey yapmadı. Bu ciddi bir haksızlıktır ve gerçekten işi siyasete bulaştırmaktır. Biz insanlarımızın sağlığına çoluk çocuğumuzun selameti için oturduk ve konuyu değerlendirdik.Temennimiz bu salgın çok büyümez çok büyümeden KKTC bunu aşar ve atlatır” ifadelerini kullandı.





Başbakan Tatar, Bakanlar Kurulu’nda alınan kararları da açıkladı:





Kamuda polis, itfaiye, sağlık, sivil havacılık maliye ve benzeri hizmetler haricinde görev yapan tüm kamu görevlilerinin 27 Mart’a kadar idari izinli sayılacağını belirten Tatar, özel sektörde, eczane, benzin istasyonu, fırın ve market gibi temel ihtiyaçların karşılanması çerçevesinde hizmet üreten işletmeler haricinde tüm dükkan, işletme, casino, gece kulübü, bet ofisi Eğlence merkezi vb. yerlerin de 27 Mart’a kadar kapalı olacağını söyledi.
Başbakan, “bu iki tedbir çerçevesinde, çok sayıda vatandaşın evinde kalacağı ve sokağa çıkma ihtiyacı hissetmeyeceği aşikardır. Öte yandan hükümet olarak zaruri olmadıkça kimsenin sokağa çıkmaması yönünde çağrı yapıyoruz. Ayrıca önümüzdeki 48 saat içerisinde gelişmelere bağlı olarak Bakanlar Kurulumuz Fasıl 156 tahtında kısmi veya tam sokağa çıkma yasağı alınmasını değerlendirecektir” dedi.





Bugünden itibaren 1 Nisan’a kadar, kara, deniz ve hava sınır kapılarından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sadece KKTC vatandaşları ve ülkede yasal izinli bulunan kişilerin girebileceğini belirten Tatar, bunun dışında kalan kişilerin KKTC’ye girişlerinin Nisan’a kadar yasaklandığını söyledi.
Hangi ülkeden geldiğine bakılmaksızın, kara, deniz ve hava kapılarından KKTC’ye giren vatandaşların ve yasal izinli kimselerin 14 gün süre ile evlerinde izlem ve kontrol altında kalacağını kaydeden Tatar, buna uygun davranmayanlar hakkında 45/2018 sayılı Bulaşıcı Hastalıklar Yasası tahtında yasal işlem başlatılacağını kaydetti.





Tatar, 14 Mart-1 Nisan tarihleri arasında dernek, birlik ve lokallerde toplanılması ve toplu ibadet yapılmaması kararı da üretildiğini ifade etti.
Başbakan, “Mağusa Devlet Hastanesi’nin bir karantina hastanesi olarak kullanılmasına karar verilmiş ve hastanemizde yeterli personel, ekipman ve yatak kapasitesinin ve her türlü olanakların sağlanması konusundaki çalışmalar artırılmıştır” dedi.


banner36
Yorumlar (0)
banner6