banner26

Üstel: “Reform yapmaya devam ediyoruz”

Güncel 21.10.2022, 12:35
52
Üstel: “Reform yapmaya devam ediyoruz”
banner32

Başbakan Ünal Üstel, Dilekkaya-Gaziköy yolunda altyapı çalışmalarının Çarşamba günü başlayacağını, 15 Kasım’dan sonra ise asfaltlama yapılacağını açıkladı.

Başbakan Üstel incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, koalisyon hükümetinin kurulduğu günden bu yana geçmişten biriken sorunları çözmek için hareket ettiğini belirtti. Halkın daha rahat yaşaması ve daha güvende seyahat edebilmesi bu çalışmaları yaptıklarını dile getiren Başbakan Üstel, dün 2012’de ihalesine çıkılan ve o günden sonra kurulan hükümetlerde çözülemeyen Alsancak yolunun çalışmalarını başlattıklarını hatırlattı.

2012’den bu yana yarım kalan Lefke-Güzelyurt yolunun da bitirildiğini ifade eden Üstel, “Koalisyon hükümetini kurduğumuz günden beri reform ve icraat yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Kimsenin cesaret edemediği belediyeler reformu yasasının da koalisyon hükümeti döneminde geçtiğini vurgulayan Başbakan Üstel, belediyelerin daha rahat çalışmasını sağlayan 51/95 sayılı Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın da yakın zamanda Meclis’ten geçeceğini dile getirdi.

Yaklaşık 12-13 yıldır Meclis gündemine gelen Organize Sanayi Bölgeleri Yasası’nın Pazartesi günü Meclis’te onaylandığını hatırlatan Üstel, ilerleyen günlerde çok tartışılan Hal Yasa Tasarısı’nın da gündeme geleceğini ve yasanın geçmesiyle birlikte ülkedeki ve yurtdışından gelen ürünlere denetim getirileceğini söyledi.

Koalisyon hükümetinin bütün zorluklara ve dünyada yaşanan olumsuzluklara rağmen çalıştığını vurgulayan Başbakan Üstel, İngiltere’de kısa zaman içerisinde üçüncü başbakanın değiştiğine işaret ederek, bunun nedeninin ekonomik kriz olduğunu kaydetti.

Çalışan kesime ve esnafa yüzde 50 teşvik primi verdiklerini, çiftçi için teşvikler açıkladıklarını ifade eden Başbakan Üstel, Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptığı dönemde 322 km’lik köy yollarının yenilenmesi protokolüne imza attığını hatırlatarak, bugün bu yolların yavaş yavaş tamamlandığını belirtti.

7 aydır sorunlu bekleyen Dilekkaya-Gaziköy yoluna çözüm getirdiklerini kaydeden Başbakan Üstel, istimlak problemi olan vatandaşlarla dün genişletilmiş toplantı yapılmasının ardından sorunun çözüldüğünü belirtti. Vatandaşların kendi açısından haklı olduğunu dile getiren Başbakan Üstel, bütün geçimini tarımdan karşılayan kişilerin, yol genişlemesinden kaynaklı bir kısım arazilerini kaybettiğini anlattı. Köylülere teşekkür eden Üstel, uzun zamandan beridir yolda yaşanan sıkıntıdan dolayı Dilekkayalıların bir takım hareketler ortaya koymasının da haklı olduğunu söyledi.

Dilekkaya-Gaziköy yolunda Çarşamba günü altyapı çalışmalarının başlayacağını açıklayan Başbakan Üstel, stabilize ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 15 Kasım’dan sonra asfaltlamanın yapılacağını kaydetti. Böylelikle bu yolu kullananların ve en çok da köylülerin daha rahat ve güvenli bir şekilde seyahat edeceğini ifade eden Başbakan Üstel, “Bu bir güzel dayanışma örneği oldu. Birlik, beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz zaman mutlu sona ulaşırız” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6