banner26

Corona virüsten korunmak için nasıl beslenmeli?

Şu ana kadar corona virüse karşı etkili bir ilaç bulunamadı. Uzmanlara göre yakın bir sürede de muhtemelen bulunmayacak.

Sağlık 10.03.2020, 13:07 10.03.2020, 13:07
30
Corona virüsten korunmak için nasıl beslenmeli?
banner32

Şu ana kadar corona virüse karşı etkili bir ilaç bulunamadı. Uzmanlara göre yakın bir sürede de muhtemelen bulunmayacak. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'na göre bu nedenle korunma meselesi bir numaralı silahımız. Kişisel temizlik, beslenme, uyku ve diğer bildik yöntemler, bu salgından korunmada son derece etkili. Müftüoğlu'na göre yalnızca corona değil diğer mikroplardan da korunmanın en etkin gücü bağışıklık sistemini güçlendirmek. Peki bunun için nasıl beslenmeli?









Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'na göre yalnızca corona değil diğer mikroplardan da korunmanın en etkin gücü bağışıklık sistemini güçlendirmek. Sistemin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerin başında protein zengini besinler var.  





CORONA'DA SON DURUM









Hayvansal ürünlerden sakatat, süt ürünleri, deniz ürünleri, yumurta (tabii ki iyice pişirerek), bitkisel besinlerden bakliyat ve kuruyemişler en etkili protein kaynaklarımız.









Ama bize sadece protein yetmiyor. Bağışıklığın gücüne güç katan antioksidanları, vitamin ve mineralleri de (taze sebze ve meyveleri, tam tahıllıları, baharatları) her zamankinden daha düzenli yiyip içmemiz lazım.









Özellikle sülfür ve terpen zengini sebzeler (lahana, karnabahar, soğan, sarımsak, turp, tere, roka, nane, fesleğen ) antosiyanin deposu koyu kırmızı, mor, siyah renkli sebze ve meyveler işe yarayabilirler









Propolisin antiseptik ve antioksidan gücü de akılda tutulmalı..









BİR TAKVİYE LAZIM MI?





Hemen herkes “Bağışıklığım güçlü olsun" diyerek destek hapları peşinde. Kimi probiyotik, propolis, kimi C ve D vitamini, kimi de bitkisel çözümlerde çare arıyor. Kısacası bağışıklık destekleri neredeyse yok satıyor. Bu listeye daha önceki yayınlarda etkili olabilecekleri anlaşılan şu antioksidanlar da eklenebilir:





- Selenyum





- Çinko





- Alfa Lipoik Asid





- N Asetil Sistein





NOT: Bu antioksidanların özellikle solunum yolu mukozasının korunmasında ve akciğerlerde krize, solunum yetmezliğine sebep olan iltihabi yanıtların azaltılmasında etkili olabileceklerini düşündüren bilimsel veriler var.


banner36
Yorumlar (0)
banner6