banner26

Sonraki pandemiler daha ölümcül olacak

Sağlık 06.12.2021, 18:47
119
Sonraki pandemiler daha ölümcül olacak
banner32

Dünyada en yaygın kullanılan corona virüs aşısını geliştiren Oxford Üniversitesi akademisyeni Prof. Dr. Dame Sarah Gilbert, bir sonraki pandeminin Covid-19'dan daha ölümcül olabileceği konusunda uyardı

Oxford-AstraZeneca aşısının arkasındaki isimlerden biri olan Prof. Dr. Dame Sarah Gilbert, gelecekteki pandemilerin mevcut Covid-19 krizinden daha ölümcül olabileceği konusunda uyardı.

Gilbert, kaydedilen ilerlemelerin kaybolmasını önlemek ve pandemi hazırlığı için daha fazla fon olması gerektiğini söyledi. Gilbert aşıların Omicron varyantına karşı daha az etkili olabileceği konusunda uyardı ve bu konuda daha fazla şey öğrenilene kadar insanların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

BBC’de ünlü gazeteci Richard Dimbleby anısına düzenlenen 44. Richard Dimbleby Dersini veren Prof. Dr. Gilbert, "Bu, bir virüsün hayatımızı ve geçim kaynaklarımızı tehdit ettiği son sefer olmayacak. Gerçek şu ki, bir sonraki pandemi daha kötü olabilir. Daha bulaşıcı, daha ölümcül veya her ikisi de olabilir. Yaşadığımız bunca şeyden sonra, sürdürdüğümüz muazzam ekonomik kayıplara rağmen, pandemi hazırlığı hala yeterli fon kaynağımız yok. Yaptığımız ilerlemeler ve edindiğimiz bilgiler kaybolmamalı” diye konuştu.

Bununla birlikte Prof. Dr. Gilbert, Omicron hakkında konuşurken,varyantın virüsün bulaşabilirliğini arttırdığı bilinen mutasyonlar içerdiğini söyledi.

Yorumlar (0)
banner6