banner26

"Hedefimiz 2 milyon akrabamızla bir araya gelmek"

Türkiye 04.01.2021, 16:37
197
"Hedefimiz 2 milyon akrabamızla bir araya gelmek"
banner32

Zırkan Zirki Derneği’nin il başkanı belli oldu. Derneğin Şanlıurfa İl Başkanlığı görevi, Eyyübiye Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Kestop’a verildi.
Zırkan Zirki Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, ülke genelinde yapılanma çalışmalarına hızla devam ediyor.

Bu kapsamda derneğin Şanlıurfa İl Başkanı belirlendi. Derneğin Şanlıurfa İl Başkanlığı görevi, Eyyübiye Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Kestop’a verildi. Bugün dernekte yapılan törenle Genel Başkan İrfan Bucak tarafından Mehmet Kestop’a görev tevdi edildi..
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zırkan Zirki Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İrfan Bucak; “Seyit Şeyh Hasan Zerraki dedemizin soyundan gelen akrabalarımızın birbirlerini tanımaları, dayanışma içinde olmaları amacıyla bu derneği kurduk. Genel Başkanı olduğum Zırkan Zirki Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği yönetimi ve akrabalarımızın yoğun talebi üzerine akrabamız olan Direkli Mahalle Muhtarı, Eyyübiye Muhtarlar Derneği Başkanı ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Kestop’a Şanlıurfa İl Başkanı görevini verdik. Değerli akrabamızın hayırlı hizmetlere vesile olmasını ve çalışmalarında başarılı olmasını diliyorum. Sevgi, saygı ve selamlarımı iletiyorum. Hedefimiz 2 milyon akrabamızla bir araya gelmektir” dedi. Görevin kendisine verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Kestop ise; “Dedemiz olan Seyit Şeyh Hasan Zerraki’nin soyundan gelen ailelerimizin bir araya gelmesi, birbirlerini tanımaları, dayanışma içerisinde olmaları, birbirlerine ve topluma katkı sunmaları amacıyla bu derneğimiz kurulmuştur. Aynı amaçla faaliyetlerini yürütecektir. Türkiye genelindeki bütün akrabalarımızın aynı çatı altında buluşması, dayanışmanın devamı, farklı il ve ilçelerde şubeler açılması amacıyla bu derneğimiz kurulmuştur. Derneğin kurulmasında katkısı olan başta gelen başkanımız olmak üzere yönetim kurulu üyelerimize ve aile büyüklerimize buradan şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Amaçlarının birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu belirten Kestop; “Akrabalarımızın birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bir araya gelmesi, akrabalarımızın sorun ve sıkıntılarının giderilmesi, kamu yararına olan tüm iş ve işlemlerde birlik ve beraberlik içerisinde hizmet edeceğimizi, burada Sayın Genel Başkanımızın huzurunda kamuoyuna bildiriyor, bu görevi bana tevdi eden Sayın Genel Başkanım, Yönetim Kurulu ve tüm akrabalarımıza tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Kestop, son olarak; “Yeni yılımızın hayırlara vesile olması, İslam coğrafyasında akan kanın durmasına vesile olması, insanların korona belasından bir an önce arınması dileğiyle, Zırkan Zirki Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanlığımızca bana tevdi edilen Şanlıurfa İl Başkanlığı görevini üstlenmekten onur ve gurur duyuyorum.” Dedi. 

ttps://youtu.be/beQZs4RX-tk

banner36
Yorumlar (0)
banner6