banner26

İlhan İrem'in ardından...Herkesi etkileyecek bir ayrıntı

Türkiye 08.08.2022, 17:04 08.08.2022, 17:07
1294
İlhan İrem'in ardından...Herkesi etkileyecek bir ayrıntı
banner32

Ölümüyle tüm Türkiye'yi yasa boğan usta sanatçı İlhan İrem, "Başka boyutlardan tanışıyorduk" diyerek seviyordu eşi Hansu İrem'i... Peri masallarını kıskandıracak kadar büyülü bir aşkla birbirine bağlı olan İlhan - Hansu İrem çiftinin evliliğine dair herkesi etkileyecek bir ayrıntı ortaya çıktı

Türk pop müziğinin usta isimlerinden İlhan İrem, 67 yaşında hayata veda etti. Böbrek rahatsızlığı nedeniyle diyaliz tedavisi gören İrem'in vefatı sonrası özel hayatı merak konusu oldu.

İlhan İrem'in, "Işık yürekli insanlar için birlikte cennetimizi kuracağım insan" dediği eşi Hansu İrem ile aşkı peri masallarını kıskandıracak cinsten.

KONSERDE TANIŞTILAR

İlhan İrem, her ne kadar gözlerden uzak sakin bir hayat sürdürse de üretkenliğini hayatının son dönemine kadar sürdürdü. Dünya görüşü hayat felsefesi de şarkıları kadar onu birçok meslektaşından ayıran bir özellik oldu. Bu durum eş seçimine bile yansıdı. Bir konserinde tanıştığı hayranı Hansu ile 1 Ekim 1991 tarihinde hayatını birleştirdi.

"TANIŞMAMIZ GÖKSEL BİR BULUŞMADIR"

İlhan İrem verdiği bir röportajda, "Hansu İrem ile tanışmamız göksel buluşmadır. Daha küçücük bir kız çocuğu iken beni rüyasında görmüş. İngiltere’deki gibi, yola merdivenle inilen, iki katlı taş evlerin olduğu bir sokakta, kolum pelerinli bir kızın omzunda uzaklaşırken, dönüp arkaya ona bakmışım ve ‘Ben seni bulamam, sen beni bul’ demişim.

Yıllarca yüreğinde büyütmüş sevgisini. Sonra yaşadıkları şehir olan Ankara’da verdiğim bir konser… Sarı saçları beline kadar uzanan dünyalar güzeli bir kız, çıkışta elime bir kitap tutuşturdu ve kalabalığın arasında yok oldu gitti…

İçinde ne isim ne adres… Sadece bir cümle yazılıydı: “Sözcüklerin büyütülmesinin bazen sessizlik olduğunu ve neşenin büyütülmesinin bazen gözyaşları…" dedi.

“ELİMDE O KİTAP VARDI”

İrem, eşi Hansu ile tanışma hikayesini şöyle anlattı:

“O kısacık sürede hissettiğim duygu, çevremdeki herkesten çok farklı göründüğü idi. Yıldızlığı, popüler kültürü sorgulamaya başladığım seksenli yıllar… Kaçmak istediğim sessizliğin çağrısı gibiydi. Ankara Konseri uzun bir turnenin ilk durağıydı. 40 gün sonra Anadolu’dan İstanbul’a dönüşte bir magazin gazetesine turneyi anlatan bir röportaj verdim. Elimde de o kitap; “Magnafantagna’nın Ölümü…”

“Ankara konserinde bu kitabı bana veren kızla evleneceğim” dedim. Sonra İstanbul’un kara deliği beni yine içine çekti, her şeyi unuttum. Üç yıl sonra, bir başka Ankara konserinde tekrar gördüm onu. Daha önce saniyelerle gördüğüm halde hemen tanıdım.

Konserden sonra asistanımı kalabalığın arasına göndererek kulise davet ettim. Sessiz, sakin, büyülüydü… “Nerelerdesin sen?” dedim. Hiç konuşmuyordu. Adını öğrendim ve telefonunu alabildim. Ertesi gün Gölbaşı’nda yürüdük. O röportajı görmüş ama o zamanlar iletişim imkanları kısıtlı olduğu için ulaşamamış. Bana rüyasını anlattı."

'"DÜNYEVİ SORUMLULUKLARDAN KAÇTIK"

İlhan İrem, eşi Hansu Hanım'la 1991'den bu yana mutlu bir evlilik sürdürmesine rağmen hiç çocuk sahibi olmadılar. Bunun nedenini de şöyle açıklamıştı İrem yine verdiği bir röportajda "Hürriyetimizin kısıtlanmasını istemedik. Yeni bir canın sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmek için, nice ruhlarla buluşacak yüzlerce şarkıdan vazgeçmedim. Başka alemlerde yaşayıp yaratmanın keyfiyle dünyevi sorumluluklardan kaçtık diyebilirim."

Çocukları severim" diyen İlhan İrem sözlerine şöyle devam etti:

"Çocuklar da beni çok sever. Çünkü ben onları çocuk olarak görmem, çocuk gibi davranmam. Onların ruhları dahi dünya halleriyle eğilip bükülmemiştir. Çocuklarla en ciddi konuları konuşsanız bile, olayları ele alış biçimleri, paylaşımları, hayal güçleri inanılmazdır. Ben İçimdeki çocuğu yaşatıyorum… Düşlerimi, hayallerimi, saf sevgilerimi öldürmedim. Belki de bu yüzden çocuklarla iyi anlaşıyoruz."

Yorumlar (0)
banner6