banner26

ABD’de öğretmenler 24 saatte silahlanacak

Dünya 14.06.2022, 18:23
144
ABD’de öğretmenler 24 saatte silahlanacak
banner32

ABD’nin Ohio eyaletinde bir eğitimci 700 saat yerine 24 saatlik bir eğitimle okula silahla gelebilecek

ABD’nin Ohio eyaletinde öğretmenlerin okulda silah taşıması kolaylaştırıldı.

Yeni kararla bir eğitimci 700 saat yerine 24 saatlik bir eğitimle okula silahla gelebilecek. Geçen ay 21 kişinin öldüğü okul saldırısının ardından gelen karara eğitim sendikalarından tepki var.

ABD’nin Ohio eyaletindeki eğitimcilerin, 700 saatlik huzur görevlisi eğitimi almaları ve okul yönetim kurullarından izin almaları halinde okulda silah taşımalarına izin veriliyordu.

Ancak, yüzlerce saatlik önceden gerekli eğitimi silen bir yasa tasarısını imzalayan Ohio Valisi Mark DeWine, bu tür katı gerekliliklerin eğitimcileri büyük ölçüde savunulamaz hale getirdiğini söyledi.

Bununla birlikte yeni yasa, silah taşımak isteyen öğretmenler için yalnızca 24 saatlik bir eğitim şartı getiriyor. Ancak, okul kurullarının nihai onayı vermesi gerekecek.

DeWine, yasa tasarısının Ohio yasama meclisinden geçtiğini söyledi. Uvalde’deki saldırının "yasayı yürürlüğe koyma aciliyetini artırdığını" açıkladı.

Söz konusu tasarı, eğitimcileri silahlandırmanın riskli ve tehlikeli olduğunu savunan öğretmen sendikalarının ve kanun uygulayıcıların tepkisini çekti.

Ohio Öğretmenler Federasyonu ve Ohio Eğitim Derneği, DeWine'ı yasa tasarısını veto etmeye çağırdı.

Ohio Polis Teşkilatı'nın hükümet işleri direktörü Mike Weinman ise yasa tasarısının krizler sırasında kafa karıştırıcı komuta zincirlerine yol açacağını söyledi.

Weinman, okul günü boyunca silahlı olmayı seçen öğretmenlerin acil durumlarda hemen ilk müdahaleyi yapmaları gerekeceğini belirterek, "Öğretmenlerin, öğrencilerini terk etmesi ve bir an önce binada olabilecek her türlü tehdide yanıt vermesi istenecek. Bu durum krizler esnasında doğru olmayan ani kararlarla sonuçlanacak" diye konuştu.

banner36
Yorumlar (0)
banner6