banner26

Avrupa esrara tamam dedi

Dünya 07.04.2022, 18:48
445
Avrupa esrara tamam dedi
banner32

Hanway ve Curaleaf International firmasının yeni araştırmasına göre, Avrupa'da nüfusun yarısından fazlası yetişkinlerin esrar kullanımının yasallaşmasını istediği ortaya çıktı.

Londra merkezli danışmanlık ve araştırma şirketi Hanway ve Curaleaf International'ın açıkladığı raporda, Avrupalıların çoğunluğunun, kenevir yetiştiren ve esrar satan ticari dükkanları desteklediği ortaya çıktı. Avrupalılar, kenevir bitkisinin evde yetiştirilmesini desteklemedi. Esrarın yasallaştırılmasını isteyen Avrupalılar, bu yasallaşmanın devlet kontrolünde olması gerektiğini ifade etti.
ABD'DE FEDERAL KISITLAMALAR KALDIRILIYOR
Korona virüs karantina uygulamaları döneminde Amerika'da esrar kullanımda ciddi bir artış yaşandı. Yapılan araştırmalara göre, ABD'de esrar ticaretinin ve kullanımının yasallaştırılmasının ekonomiye olumlu etkileri olabileceği iddia edildi.
Açıklanan raporda, geçen cuma günü ABD Temsilciler Meclisi'nin, esrarı yasallaştıran eyaletlerdeki kullanıcılar ve işletmeler için sorun teşkil etmeye devam eden 'federal esrar yasağı'nısona erdirmek adına bir tasarı geçirmesinden bir hafta sonra geldi.
ABD merkezli Curaleaf yöneticisi Boris Jordan, "Avrupa pazarını ABD'nin üç ila dört yıl gerisinde görüyoruz, ancak görünüşe göre Avrupa, kapsamlı reformları ABD'den daha önce başlatabilir" dedi.
Almanya dahil birçok Avrupa ülkesi, esrarı sınırlı tıbbi amaçlar için yasallaştırırken, Portekiz gibi ülkeler uzun süre önce genel kullanımını suç olmaktan çıkardı. Malta da esrarın sınırlı ekimine ve kişisel kullanımına izin veren ilk Avrupa ülkesi olmuştu.
MİLYARLARCA EUROLUK PAZAR
Araştırma firması Prohibition Partners'ın raporuna göre, Avrupa, esrar pazarının 2025 yılına kadar yıllık gelirinin 3 milyar Euro'yu aşması beklendiğinin altı çizildi. Almanya’nın ise kısa sürede kıtanın en büyük esrar pazarı haline geldiği eklendi.
Curaleaf CEO'su Joe Bayern yaptığı açıklamada, "Almanya'da eğlence amaçlı kullanımı yasallaştırmak için siyasi irade mevcut" derken "Almanya'nın Avrupa'nın en büyük ekonomisi olduğu göz önüne alındığında, bunun yol göstereceğini ve kıtanın geri kalanı için bir domino etkisi yaratacağını düşünüyoruz." diye devam etti.
Curaleaf International CEO'su Antonio Costanzo şunları söyledi: "Bu rapor, Avrupalıların çoğunluğunun eğlence amaçlı esrarın yetişkinlerin düzenlenmiş yüksek kaliteli ürünlere erişmesine izin verecek şekilde mevcut olduğunu görmek istediğini açıkça ortaya koyuyor. Dokuz Avrupa ülkesinde pazar lideri tıbbi esrar sunan Avrupa'nın en büyük dikey entegre esrar şirketi olarak, Curaleaf International'ın bu fırsattan yararlanmak için ideal bir konumda olduğuna inanıyorum. Ayrıca, ana şirketimiz Curaleaf Holdings, bize anlamlı bir ilk hamle avantajı sunmak için ABD'de Avrupa'da kopyalanabilen Çok Devletli Operatör modelini kullanıyor.”
ESRARIN TAMAMEN YASAL OLDUĞU ÜLKELER
Uruguay ve Kanada, ülke çapında eğlence esrarının tüketimini ve satışını tamamen yasallaştıran ülkelerdir. Amerika Birleşik Devletleri'nde, on eyalet ve Columbia Bölgesi federal olarak yasadışı olsa da satış ve tüketimi yasallaştırdı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6