banner26

Rus saldırısında tüm ailesini kaybetti…

Dünya 25.04.2022, 18:38
114
Rus saldırısında tüm ailesini kaybetti…
banner32

Rusya'nın Ukrayna'daki Odessa'yı vurduğu saldırıdan hemen önce evden çıkan Yuriy Glodan, geri döndüğünde Rus füzesi tarafından öldürülen karısı, üç aylık bebeği ve karısının annesinin cesetlerini buldu


Yuriy Glodan, Rusya'nın Ukrayna'nın liman kenti Odessa'yı vurduğu saldırıdan hemen önce evden çıkmıştı. Saldırıyı haberlerden öğrenen ve ailesi o sırada evde olan Ukraynalı adam hızla apartmana geri döndüğünde, kendisini polis memurları karşıladı... Enkaz arasında geçmişini arayan Ukraynalı adam 'Rus füzesi dünyamı yıktı' dedi.
Yuriy Glodan, patlama haberini duyduğunda alışverişe gitmek için evden ayrılmıştı. Geri döndüğünde apartmanın girişinde duran polise, yanan binaya girmesine izin vermeleri için yalvardı. Dairesine vardığında ise bloğun alt katlarını delip geçen bir Rus füzesi tarafından öldürülen karısı ve karısının annesinin cesetlerini buldu. Glodan, üç aylık bebeği Kira'nın cesedini Pazar günü daireye döndüğünde ilk kez gördü.  Yuriy, daireden ne kurtarabileceğini bulmak için Pazar günü enkaza dönmüş binadaydı. Fotoğraf albümleri, karısının şeker poşeti koleksiyonu, el yazısı notların yanı sıra bebeğinin bebek arabasını parçalar halinde buldu. BBC'ye verdiği demeçte Glodan, "Dairede bir şeyler bırakırsam insanlar çöp zannedip atar. Bunları anılarım için saklamak istiyorum." dedi. O ve Valeria dokuz yıldır birlikteydi. Glodan hayatını kaybeden eşi için şunları söyledi:
“Her şeyde neşe bulabiliyordu. En sevdiği şehir Odesa'ydı. Halkla ilişkilerde çalıştı, birçok insanla iletişim kurabilir, onları anlayabilirdi. Ayrıca yazarlığına da hayrandım. Harika bir anne, en iyi özelliklere sahip bir arkadaştı. Valeria gibi bir başkasını bulmam imkansız olacak. O mükemmeldi. Böyle birisini insanın karşısına hayatta yalnızca bir kez çıkar”
'LÜTFEN BUNLARI DAĞITIN, BENİM ARTIK İHTİYACIM YOK'
Kira, savaşın başlamasından sadece bir ay önce, Ocak ayının sonunda doğmuştu. Bundan birkaç hafta sonra, Valeria Instagram'a ilk çocuğunun doğumundan sonra "yeni bir mutluluk seviyesi" yaşadığını yazmıştı: "Kızımız artık bir aylık." Glodan, BBC ekibine Kira'nın karısı tarafından kendisine gönderilen telefonundaki fotoğraflarını gösterdi: "Doğduğunda çok mutluyduk. Doğum olduğu sırada hastanedeydim. Kızım ve eşimin artık burada olmadığını bilmek benim için çok zor. Bütün dünyam bir Rus füzesi tarafından yok edildi." Dünyanın ailesinin başına gelenleri öğrenmesini isteyen Glodan, "Olanlar ailem için, şehrimiz için, Ukrayna için keder, tüm medeniyet için bir keder. Umarım hikayemiz bu savaşı durdurmaya yardımcı olur." dedi. Ayrılırken BBC ekibine bir taşıma çantasındaki bebek bezlerini veren acılı baba, “Lütfen bunları alın ve ihtiyacı olan birilerine verin. Benim artık ihtiyacım yok." diye konuştu. Rusya Savunma Bakanlığı Cumartesi günü Odessa bölgesinde hava saldırıları düzenlediğini kabul etmiş ancak yakındaki bir Ukrayna askeri havaalanındaki bir lojistik üssü hedef almayı planladığını savunmuştu.
 

banner36
Yorumlar (0)
banner6