banner26

Rusya'dan nükleer savaş uyarısı

Dünya 26.04.2022, 18:52
339
Rusya'dan nükleer savaş uyarısı
banner32

Rusya'nın Ukrayna saldırıları 62'nci gününde. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan "nükleer savaş" endişesini artıran bir açıklama geldi. Lavrov, NATO'yu Ukrayna'ya yardım ederek, Rusya ile "vekalet savaşına" girmekle suçladı. İngiltere savaştaki Rus kayıplarının 15 bin askeri bulduğunu açıkladı

Rus televizyonuna konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ukrayna 3. dünya savaşı provokasyonu yapıyor. Nükleer savaş riski hafife alınmamalı" dedi.
Lavrov, NATO'yu Ukrayna'ya yardım ederek Rusya'yla bir vekalet savaşına girmekle suçladı. NATO ateşe benzin döküyor diyerek uyardı. Rusya Dışişleri Bakanı "Batı, Ukrayna'nın savaşa devam etmesini böylelikle Rus ordusunu ve Rus askeri savaş endüstrisini yormayı hedefliyor. bu bir ilüzyon" dedi.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ise, Rusya'nın korku yaratma girişimlerini bir zayıflık belirtisi olarak nitelendirdi. Kuleba "Dünyayı korkutarak Ukrayna'yı desteklemekten alıkoymak için son bir umut. bunun tek anlamı Moskova'nın yenilgiyi hissetmeye başladığıdır" dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6