banner26

“Dolar, 25’e çıkabilir”

Ekonomi 30.05.2023, 17:47
32
“Dolar, 25’e çıkabilir”
banner32

ABD'li banka Wells Fargo, seçim sonrası yeni dolar/TL tahminlerini açıkladı. Seçim analizinde, "Erdoğan'ın seçimden sonra görevi sürdürmesi nedeniyle TL hakkında oldukça karamsar bir görüşe sahibiz" denildi

ABD’nin en büyük bankalarından Wells Fargo’nun Gelişmekte Olan Piyasalar Ekonomisti ve Döviz Stratejisti Brendan McKenna, seçimlerin ardından katıldığı programda dolar/TL kuruna ilişkin tahminlerini aktardı.

Wells Fargo analisti McKenna CNBC’de yaptığı yorumda, “Erdoğan’ın seçimden sonra görevi sürdürmesi nedeniyle Türk lirası hakkında oldukça karamsar bir görüşe sahibiz” dedi.
 “Türkiye için çok kasvetli bir ekonomik ve piyasa görünümü var” diyen McKenna, dolar/TL’nin 2. çeyreğin sonunda dolar karşısında 23’e ve ardından gelecek yıl 25’e kadar yeni bir rekor seviyeye ulaşabileceğini belirtti.

McKenna’ya göre, tüm senaryodaki tek umut ışığı Merkez Bankası’nın Ortadoğu ülkeleri ve Çin’le döviz rezervi takas hatları (SWAP) sağlama yeteneği. McKenna, “Eğer bu rezerv para limitlerini genişletebilirlerse belki Merkez Bankası döviz müdahalesinde bir miktar destek olabilir” dedi.
Banka seçim öncesi yayınladığı analizinde dolar/TL kurunun 2023 yılının ikinci çeyreği sonunda 22 TL'ye ulaşabileceğini ve liranın daha da keskin değer kaybedebileceğini belirtmişti. Böylece banka kur tahminlerini güncellemiş oldu.


 

banner36
Yorumlar (0)
banner6