banner26

10 yıldır bekleyen yasa hayata geçti

Güncel 29.06.2020, 22:50
197
10 yıldır bekleyen yasa hayata geçti
banner32

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ve BTHK tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde tamamlanan Bilişim Suçları Yasası bugün KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Bilişim Suçları Yasası’nın internette daha güvenli ve kişilik haklarını gözeten, sorumlulukların bilinci ile hareket edilen bir ortamın oluşmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Atakan’ın paylaşımı şöyle:

“10 yıla yakın bir süredir çalışmaları yapılan, üzerinde ve çevresindeki tartışmaların hiç bitmediği ama bir türlü yasalaşamayan Bilişim Suçları Yasası bugün KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilmiştir. 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ve BTHK tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde tamamlanan yasa tasarısı Meclis alt komitesine sevk edilmiş ve paydaşlar ile bilirkişilerin katılımı, komite üyelerinin üstün gayretleri sayesinde yasalaşma seviyesine taşınmıştır. 

Bilişim Suçları Yasası, internette daha güvenli ve kişilik haklarını gözeten, sorumlulukların bilinci ile hareket edilen bir ortamın oluşmasına katkı sağlayacaktır. 

Bu yasanın bu günlere gelmesine katkı koyan gelmiş geçmiş tüm bakan ve bakanlık yetkililerine, BTHK yetkililerine, paydaşlara ve iktidar olsun muhalefet olsun, katkı koyan tüm komite üyelerine yürekten teşekkür ederim. 

Ülkemize hayırlı olsun.”

banner36
Yorumlar (0)
banner6