banner26

13 bin kişi aşılandı

Güncel 25.01.2021, 19:40
46
13 bin kişi aşılandı
banner32

Sağlık Bakanı Ali Pilli, şu ana kadar 13 bin kişi civarında aşılama yapıldığını, 80 yaş üzeri aşılamanın hemen hemen tamamlandığını açıkladı

Sağlık Bakanı Ali Pilli, şu ana kadar 13 bin kişi civarında aşılama yapıldığını, 80 yaş üzeri aşılamanın hemen hemen tamamlandığını dile getirdi.

Pilli, 65 yaş üzeri aşılamaya başlandığını ifade etti. Güneyden bin 178 doz aşı geldiğini aktaran Pilli, Türkiye’den de 20 bin dozu aşının adaya ulaşacağını kaydetti.

Öte yandan Pandemi Hastanesi’nin COVID 19 için hazır halde olduğunu aktaran Pilli, bazı hastaların taşınacağını dile getirdi.

Pilli’nin BRT’de Manşet+ programında yaptığı açıklamalar özetle şöyle:

"Aşıyla ilgili eylem planımız varır. Bunu devam ediyoruz. İlk etapta 20 bin aşı geldi, 10 bini yaptık tamamladık. AB’den 1080 doz aşı gelmişti, bugün de 1178 doz aşı geldi. TC’den de 20 bin aşı gelecek. Bu daha fazla da olabilir. 10 bin aşıyı da aşılamaya devam ediyoruz. Randevulu şekilde aşıları tamamlayacağız. Aşı konusunda iyi gidiyoruz, herhangi bir sorun olacağını zannetmiyorum. Pandemi Merkezi Hastane Merkezi bugün yarın hasta kabulü başlıyor. Şu ana kadar 13 bin kişi civarında aşılama yapıldı. 80 yaş üzeri aşılama hemen hemen tamamlandı, arada kaçanlar olabilir onlar da yapılacak. Şu anda 65 yaş üzerine başladık. Salı’dan sonra yerel yönetimler ile işbirliği halinde çalışacağız. Telefoniyen ulaşılıyor, onları belli merkezlere çağırıyoruz"

Aşılamada Dünya Sağlık Örgütü ve AB’den gelen aşılar bize şart koşuyor. Hareket halinde olan kişilerin ön planda olması gerektiğine inanıyorum. Daha fazla aşı gelirse sektörel bazda aşılamaya gitmek istiyorum. Öğretmen, polis, lokantalarda çalışanların aşılanması yönünde… Sektörel bazda aşılama başlatmayı öngörüyorum. Cuma’ya göre aşıların durumuna göre talepte bulunacağım"

banner36
Yorumlar (0)
banner6