banner26

Akan Oza: “Hedefimiz OZA Kahve’yi tüm dünyada görmek”

Güncel 31.05.2023, 16:55
121
Akan Oza: “Hedefimiz OZA Kahve’yi tüm dünyada görmek”
banner32

Akan Oza üniversite eğitimini tamamladıktan sonra babası Ergün Oza’nın kurduğu şirkette çalışmaya karar verdiğini söylüyor.

Akan Oza, OZA Kahve’nin 1984 yılında babası Ergün Oza tarafından kurulduğunu ve şuan da 3. Kuşakta olduğunu söyledi.

Oza babası Ergün Oza’nın bu işe nasıl başladığını şöyle anlatıyor, “1984 yılında babam İngiltere’den ülkeye geldiği sırada İstanbul’da beklerken bir kahve makinesi görüyor ve bu işi yapmaya karar veriyor, ardından OZA Kahve’yi küçük bir dükkan içerisinde kurarak bugünlere kadar getirdi” dedi.

Oza, “Babamın mesleğini yapmayı tercih ettim çünkü OZA Kahve’yi tüm dünyada görmeyi hedefliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kahvenin bir tutku olduğunu söyleyen Akan Oza, “Neredeyse bu işin içine doğdum, bu işi yapmaktan duyduğum mutluluk hiçbir şey de duymuyorum” şeklinde konuştu.

Akan Oza kimdir?

YDÜ İletişim Fakültesinde RTC okuyup ardından Amerika Miami’de özel bir okulda ingilizce eğitiminden sonra iş hayatına aile şirketi OZA Kahve’de başladı. Oza kahve Yönetim Kurulu Başkanılığı görevini de yürüten Akan Oza bunun yanı sıra birçok sivil toplum örgütünde görev yaptı. Kıbrıs Sanayi Odası Genç Profesyonel Derneği kurucu üyesi olmakla beraber iki yılda yönetim kurulunda görev aldı. Türkiye odalar ve borsalar birliği üyeliği, Tobb ve Genç İş Adamları Derneği’nde de görev aldı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6