banner26

Alevler Beşparmaklara doğru ilerliyor

Güncel 24.06.2022, 15:54 24.06.2022, 16:05
172
Alevler Beşparmaklara doğru ilerliyor
banner32

Rüzgarın etkisiyle Ağıllar Köyünün dağ eteklerinde yeniden alevlenen yangına helikopter ve uçaklar ile havadan müdahale ediliyor.

Mersinlik’te başlayan ve dört gündür rüzgarın etkisiyle bazen kontrol altına alınan bazen de yer yer yeniden alevlenen yangınla mücadele sürüyor.

Bugün 13.00 sıralarında rüzgarın şiddetini artırmasıyla, Ağıllar Köyünün dağ eteklerinde yeniden dumanlar yükseldi.

Ağıllar Köyünde çalışmaları incelemek üzere bulunan komşu köy Altınova Muhtarı Erbil Kara, şu an rüzgarın yönünden dolayı yangının Ağıllar ile Altınova’yı tehdit etmediğini ancak rüzgarın yön değiştirmesi halinde riskin ortaya çıkabileceğini söyledi.

Tarım Bakanı Dursun Oğuz, Ağıllar bölgesinde daha önce söndürülen yangının saat 12.00’de yeniden çıktığını açıkladı, alevlerin Beşparmaklara doğru ilerlediğini açıkladı.

“Yangın bölgesinin güneyinde, Ağıllar’da 2 gündür sönmüş görünen yerde yeniden alevlenme oldu” diyen Oğuz, “Yangın, şu anda Beşparmaklara doğru ilerliyor. Makilik bir alan. O noktaya doğru ilerliyor” dedi.

Oğuz, yangına 2 uçak ve 4 helikopterin müdahale ettiğini belirtti. Bununla birlikte yangının Tatlısu, Mersinlik ve deniz istikametinde geniş bir alanına yayıldığını dile getiren Oğuz, ekiplerin şu anda bölgede yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.

Oğuz, Mersinlik’te 4 gündür devam eden yangın nedeniyle 16 bin 300 dönümlük alanın kül olduğunu açıkladı, güneyde de başlayan yangın nedeniyle Kıbrıs Cumhuriyeti ve İsrail’e ait uçak ve helikopterin buraya yönlendiğini ifade etti.

3 geceden beri bölgedeki rüzgarın devam ettiğini söyleyen Oğuz, öğleden sonra ve gece saatlerinde şiddetini artıracağına yönelik bilgi aldıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
banner6