banner26

Başbakan imza atmıştı: Atun: "El-Sen ile anlaşmayı uygun bulmadım"

Güncel 18.04.2022, 14:03
133
Başbakan imza atmıştı: Atun: "El-Sen ile anlaşmayı uygun bulmadım"
banner32

Mecliste konuşanEL-SEN ile imzalanan anlaşmaya yönelik eleştirilere yanıt veren Başbakan Faiz Sucuoğlu, sürece ilişkin bilgi verdi,

“Ya beni ilgilendirmez, banane diyecektik. Ya da bu riske girip, eleştirilere katlanacaktık. Ben imza atmam diyen varsa da saygı duyarım. Yapmayabilirdik. 1-2 gün sürebilecek karanlığı göğüsleyebilir miydik? Yanlış mı doğru mu? Vicdanen doğru olduğuna inanırım. Kendi kararım, eleştirilere saygı duyarım” dedi.

Mecliste konuşan Maliye Bakanı Sunat Atun, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nda yaşanan eylemin ardından El-Sen ile anlaşmayı imzalamayı uygun bulmadığını söyledi, "Başbakan'ın bu anlaşmayı imzalamasının bir mahsuru yoktur, Başbakan genel kapsayıcılık anlamında bunu yapabilir" dedi.

"Başbakan, Maliye Bakanı'na ulaşılmadı dedi ancak bana ulaşıldı" diyen Atun, anlaşmayı imzalamayı uygun bulmadığını ifade etti.

Atun, eski İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars'ın sözleri üzerine, "Bunun adli bir mesele olduğunu farkında değil misiniz” ifadelerini kullandı.

Atun, alkollü içkilerdeki fon artışıyla ilgili de içeriğe bakılmasını istedi, "30 TL'lik fon artışı karşısında 120 TL artış gelmişse, demek ki başka bir fiyat politikası var" dedi.

Atun konuşmasında muhalefete "tutarlılık" çağrısı yapması üzerine, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman söz aldı.

"Sabahtan beri hükümet her konuda tutarsızlık sergiliyor" diyen Erhürman, "Başbakan, Maliye Bakanı'na ulaşılmadığını söylerken, Maliye Bakanı ise kendisine ulaşıldığını belirtiyor. Hem elektrik, hem de alkollü içkilere yönelik düzenlemede Başbakan ve Maliye Bakanı farklı farklı konuşuyor" şeklinde düşüncelerini açıkladı.

Bu sözler üzerine Başbakan Sucoğlu, kendisine "Maliye Bakanı'na ulaşılmadı" dendiğini ifade ederek, "Eğer bana yanlış bilgi verildiyse bu da soruşturma sebebidir" dedi.

Yorumlar (0)
banner6