banner26

Baybars: Emirnamenin oldubittiye getirilmesi gibi bir durum söz konusu değil

Haber: Tuğçe Ülkü Aydın /TAK İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi emirnameler konusunda çok çeşitli şeyler söylendiğini, o yüzden Şehir Planlama Dairesi’nden başlamak istediğine işaret ederek, çalışmanın yeni bir taslak olduğunu kaydetti. İmar planına 2016 yılı Kasım ayında başlandığını anımsatan Baybars, emirnamenin imar planı hazır olana kadar geçici bir süre için hazırlandığını anlattı.

Güncel 23.11.2018, 11:49 23.11.2018, 11:49
46
Baybars: Emirnamenin oldubittiye getirilmesi gibi bir durum söz konusu değil
banner32
Haber: Tuğçe Ülkü Aydın /TAK

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi emirnameler konusunda çok çeşitli şeyler söylendiğini, o yüzden Şehir Planlama Dairesi’nden başlamak istediğine işaret ederek, çalışmanın yeni bir taslak olduğunu kaydetti.

İmar planına 2016 yılı Kasım ayında başlandığını anımsatan Baybars, emirnamenin imar planı hazır olana kadar geçici bir süre için hazırlandığını anlattı.

Yerel yönetimlerle bu konuda bir fikir alışverişinde bulunduğunu anlatan Baybars, 30 Kasım’a kadar da halkın görüşüne sunulduğunu ve görüşler alındıktan sonra tekrar revize edilip, yeniden halka açıklanacağını söyledi.

Emirnamenin oldubittiye getirilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Baybars, araştırmalara göre, her üç bölgede de yerli nüfusa göre konut ihtiyacı fazlası olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

Baybars, dünyanın hiçbir yerinde inşaat sektörünün ekonominin lokomotif unsuru olarak görülmediğini söyleyerek, emirnamenin, bölgesel kalkınmayı planlamak için yapıldığını ifade etti.

Yatırımcıyı etkileyecek bir durumun söz konusu olmadığına dikkat çeken Bakan Ayşegül Baybars, diğer emirnameler konusunda yapılan çalışmalara da değindi.

Şu anda yürüyen 6 tane imar planı olduğunu ve bunların daha da arttırılması hedefinde olduklarını vurgulayan Baybars, cezaevi konusunda devam eden çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

“YENİ CEZAEVİ MAYIS 2019’DA TAMAMLANACAK”

Mevcut cezaevinin insan onuruna yakışan bir durumda olmadığına işaret eden Baybars, çocuk ve genç suçluların ayrı bir koğuşu olduğunu ve kadın koğuşunda ise herhangi bir üst üste yatma durumunun olmadığını kaydetti.

Yeni cezaevinin yapımın devam ettiğine işaret eden Bakan Baybars, Mayıs 2019’da bitmesinin öngörüldüğünü, tarihte bir sarkma olmayacağının düşünüldüğünü söyledi.

Bakan Ayşegül Baybars, gardiyanların çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda çalışmalar olduğunu, bu yıl 32 yeni gardiyan alındığını, yeni cezaevinin yapılmasıyla daha fazlasına ihtiyaç olacağını aktardı.

Gardiyanların derece ve terfileri konusunda yaşanan sıkıntılar konusunda yapılan çalışmaları da anlatan Baybars, gardiyanların sınavsız terfi ve derecelendirilmesi gibi bir söz hiçbir zaman vermediklerini vurguladı.

VATANDAŞLIK KONUSU

Vatandaşlık konusunun çok mahrem bir konu olduğuna işaret eden İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, savcılıkla bu konuda bir görüş ayrılıkları bulunduğunu, kendilerinin açıkça yasaya aykırılık teşkil ettiğini düşündüklerini kaydetti.

Yurttaşlık Yasa Tasarısı’nın hazır olduğunu ve bunun da bütçe sonrasında Bakanlar Kurulu’ndan geçirilmesini ümit ettiklerini ifade eden İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, kırsal kesim arazileri konusunda ise altyapısı olmayan tarla dağıtılmasına karşı olduklarını göreve geldikleri günden bu yana söylediklerini ve bu tür arazi dağıtımı yapılmadığını vurguladı.

Baybars, şehit çocuğu arsalarının kanalizasyon projesi konusunda LTB’nin kendilerine yardımcı olduğunu ve bunun ihalesinin devam ettiğini, bu tamamlanınca kanalizasyon projesinin tamamlanacağını, ardından da elektrik ve su işlerine geçileceğini anlattı.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, muhtarlık binalarını konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade ederek şartlı tahliye tüzüğü yürürlükteyken herhangi bir affın gerekli olduğuna inanmadığını kaydetti.

Keyfi uygulamaların yapılmaması için Şartlı Tahliye Tüzüğü’nde bazı düzenlemelere gidildiğini ve bunun için Savcılıktan görüş beklediklerini vurgulayan İçişleri Bakanı Baybars, derelerin ıslahı için yapılan çalışmalara da değindi.

Mekânsal adres kayıt sistemi ile ilgili her belediyeyle çalışıldığını ifade eden Bakan Ayşegül Baybars, öğrenci izinleri konusunda yapılan düzenlemeleri de anlattı.

“ÖĞRENCİLER AKILLI TELEFONLA İZİN İŞLEMLERİNİ YAPABİLİYOR”

Bu konuda üç bakanlığın sistemlerinin birleştirildiğini ve öğrencilerin kendi akıllı telefonları aracılığıyla sisteme girip izin işlemlerini yapabileceklerini belirten Bakan Baybars, gece kulüpleri ile ilgili şimdiye kadar 2 işletmeye izin vermediklerini söyledi.

Bu izinlerin de yasal kriterlere uygun olmadığı için verilmediğine işaret eden Baybars, bu konuyu önemsediklerini, bu izinlerin verilmemesinin gece kulüplerinin kapatılacağı anlamına gelmediğini kaydetti.

Belediyeler Yasası’nın revize edilmesi konusuna da değinen İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Belediyeler Yasa’nın son haline getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini, Belediyeler Birliği’nin Türkiye’de yaptığı toplantı sonunda yasa tasarısına son şeklinin verilerek, tartışılmak üzere komiteye sunulacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Baybars, belediyelerin borçları konusunda gecikme zammıyla ilgili Maliye Bakanlığı ile bir görüşme yapılacağını ancak, her halükârda borçlarının kamu alacağı durumuna dönüştüğünü kaydetti.

“2022 SEÇİMLERİ ÖNCESİ BELEDİYELERDE BİRLEŞTİRME TARAFTARIYIZ”

Bazı belediyelerin birleştirilmesini doğru bulduklarını ifade ederek, 2022 seçimleri öncesinde uygulamanın yapılması taraftarı olduklarını söyleyen Bakan Baybars, sınav tüzüğü konusunun belediyelerde kadro sorununa yol açan bir konu olduğunu, yasanın tamamlanmasıyla bu konuda da bir çalışma yapılacağını aktardı.

Bakan Baybars, e-kimliğin sadece Lefkoşa’da değil, bütün bölgelerde verildiğini söyledi.

Bakan Baybars, son olarak tapu otomasyon projesinin ise ihale aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.

Bakan Baybars’ın konuşmasının ardından Muhaceret Dairesi bütçesi kaleminin artırılması oy birliğiyle ve sözleşmeli personel sayısının 6’dan 7’ye yükseltilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Böylece 287 milyon 957 bin 400 TL olan İçişleri Bakanlığı bütçesi 1 milyon 500 bin TL’lik artışla 289 milyon 457 bin 400 TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

UBP milletvekilleri ile hükümet milletvekilleri arasında “İlk defa bir Bütçe Komitesi’nde istihdam yapıldığı” gerekçesiyle gerginlik yaşandı.

 

Yorumlar (0)
banner6