banner26

"Bu dönemdeki laubalilik hiçbir dönemde görülmedi"

Güncel 05.06.2023, 14:34
15
"Bu dönemdeki laubalilik hiçbir dönemde görülmedi"
banner32

Daha sonra CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman 62’nci madde tahtında “ciddiyet” başlıklı konuşma yaptı.

“Memleketin meselesi kim kime vekalet bıraktı değil” diyen Erhürman öte yandan 1 Haziran tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın 3 Haziran’da adadan ayrılacağının, bundan hareketle dönüşüne kadar Meclis Başkanı Töre’nin Cumhurbaşkanına vekalet edeceğini belirtildiğini söyledi.

Gidiş tarihinin değiştiğini, bunun da Resmi Gazete’de yayınlandığını ancak daha sonra Töre’nin de Türkiye’ye gittiğini ve Cumhurbaşkanlığı makamının boş bırakıldığını kaydeden Erhürman, bu durumu eleştirdi.

Akıncı’nın cumhurbaşkanı olduğu dönem yapılan uygulamaları örnek veren Erhürman, Meclis Başkan Yardımcısına da bu vekaletin verilebileceğini söyledi.

"Bu dönemdeki laubalilik hiçbir dönemde görülmedi" diyen Erhürman, başka "ciddiyetsizliklerin" de uzun süredir yaşandığını ifade etti.

Geçen hafta UBP Milletvekili Sunat Atun’un yasa değişiklik önerisi yaptığını ancak ilgili bakanın bu durumdan habersiz olduğunu dile getiren Erhürman, bu durumu da eleştirdi.

-Töre

Bunun üzerine yanıt vermek üzere kürsüye çıkan Meclis Başkanı Zorlu Töre, Meclis Başkan Yardımcısının da görevlendirilebileceğini, bunun çok örnekleri olduğunu anlatarak, 19 Mayıs törenlerinde daha önce meclis başkan yardımcısı olarak cumhurbaşkanına vekalet ettiğini ifade etti.

Ankara’ya gideceğini ve ne zaman gideceğini Cumhurbaşkanı’na söylediğini belirten Töre, Tatar’ın görevlendirmeyi kendisi ayrıldıktan sonra vekaletin Fazilet Özdenefe’ye geçecek şekilde yapabileceğini anlattı.

Kendi adına "laubali" ya da "ciddiyetsiz" kelimelerini kabul etmediğini belirten Töre, cumhurbaşkanına gidişini bildirdiğini, görevlendirmeyi kendisinin yapmadığını kaydetti.

-Erhürman

"Laubali ve ciddiyetsiz" kelimesini ne Töre ne de Tatar’ın kendisine yönelttiğini belirten Erhürman, "uygulamanın laubali ve ciddiyetsiz olduğunu" söyledi.

Erhürman, "bu temayül değil teamüldür" diyerek, “Herkes bilir ki devletin en tepe noktası makam olarak boş kalmaz, teamüller doğrultusunda ne yapılacağı bellidir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
banner6