banner26

Dr. Gürkut'tan 'market' uyarısı

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut, korona virüsü konusunda marketlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Güncel 28.03.2020, 23:37 28.03.2020, 23:37
76
Dr. Gürkut'tan 'market' uyarısı
banner32

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut, korona virüsü konusunda marketlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.





Gürkut, “Marketlerde kasiyerlerin eldiven giymesi her müşteriden sonra değiştirmedikçe bulaş riskini artıracak bir uygulamadır” dedi.
Özlem Gürkut, maske ve eldiven kullanan vatandaşların da maskenin ön tarafına dokunmadan, eldiveni de üstüne dokunmadan dikkatlice çıkartıp kapalı bir çöp kutusuna atması gerektiğini söyledi.









Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gürkut’un açıklaması şöyle:
“Bugün ülkenin her yerinden marketlerin çook kalabalık olduğuna dair haberler ve şikayetler geldi. Anladım ki bazı kişilere ne sosyal medya, ne basın, ne de televizyon/radyo aracılığı ile ulaşabiliyoruz. 





Başka bir çare üretmeliyiz. Dün paylaşmıştım Avustralya için sosyal izolasyona uyma oranına göre salgının kontrol altına alınacağı süreleri. 
Bir başka nokta ise insanların kullandığı maske ve eldivenleri sokaklara attığı gerçeği. Bu da virüsün yayılmasını kolaylaştıracak bir şey. Maske ve eldiven kullanıyorsanız maskenin ön tarafına dokunmadan, eldiveni de üstüne dokunmadan dikkatlice çıkartıp kapalı bir çöp kutusuna atmalısınız.





Marketlerde kasiyerlerin eldiven giymesi her müşteriden sonra değiştirmedikçe bulaş riskini artıracak bir uygulamadır. Bunun yerine her kasaya el dezenfektanı koyulması ve sık sık ellerin dezenfekte edilmesi daha uygun olacaktır.Lütfen evde kalın, yaşam kurtarın!”






banner36
Yorumlar (0)
banner6