banner26

Erdoğan: “İngilizler Kıbrıs’ta bize çelme takmaya çalışıyor”

banner47

Güncel 05.09.2023, 15:36 05.09.2023, 15:59
78
Erdoğan: “İngilizler Kıbrıs’ta bize çelme takmaya çalışıyor”
banner52
banner32

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İngilizlerin Rusya ile münasebetlerinin nasıl olduğunu biliyoruz, tamamen ters. Bir taraftan da Kıbrıs’ta bize de çelme takmaya çalışıyorlar” dedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşme sonrası Soçi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ülkelerinde son dönemde yaşanan siyasi hareketliliğe ve Kerkük'teki gerilime dair önemli açıklamalarda bulundu.

Soçi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer ve Gabon başta olmak üzere Afrika ülkelerinde yaşanan siyasi hareketliliğe ve Kerkük'te artan gerilime dair önemli açıklamalarda bulundu.

Afrika ülkelerini bir uyanış içerisinde olduğunu belirten Erdoğan, İngilizler başta olmak üzere bazı ülkelerin bunu durdurmak istediğini söyledi.

"KIBRIS’TA BİZE ÇELME TAKMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Erdoğan "Mesela İngilizlerin tavrı… İngilizlerin Rusya ile münasebetlerinin nasıl olduğunu biliyoruz, tamamen ters. Bir taraftan da Kıbrıs’ta bize de çelme takmaya çalışıyorlar. Bu konuyu da Sayın Putin ile ele aldık. Rusya’nın Kıbrıs’a ofis açma olayındaki duruşu, Kıbrıs ile ilgili gelişmeler ve şu anda tahıl koridoruyla ilgili gelişmeler Türkiye’nin bölgedeki ağırlığını her şekilde hissettirmekte." açıklamasında bulundu.

Kerkük'te son günlerde artan gerilime dair de net mesajlar veren Erdoğan, gerekli adımların atıldığını belirterek Kerkük’ün yapısını bozacak faaliyetlerden uzak durulması konusunda uyardı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6