banner26

"Erdoğan, irademizi kan davasına döndürdü"

banner47

banner57
Güncel 16.10.2020, 17:54
739
"Erdoğan, irademizi kan davasına döndürdü"
banner52
banner32

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), seçimlere açık müdahale olduğunu ve bunun seçimleri şaibeli hale getirdiğini savunarak, seçim sonucu ne olursa olsun mücadelenin seçimden sonra da iradeye sahip olma hedefiyle devam edeceğini vurguladı.
KTÖS; bugün düzenlediği basın toplantısında sendikanın oy birliğiyle aldığı kararla, bağımsız aday Mustafa Akıncı’yı destekleyeceğini duyurdu.
KTÖS’ün açıklaması şöyle:

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası “öğretmen sorunları ile toplum sorunları iç içedir, ayrılamaz” ilkesi temelinde toplumsal mücadelenin her alanında yerini almaktadır.  

Kıbrıs Türk toplumunun siyasi eşitlik başta olmak üzere Kıbrıs Cumhuriyeti’ni kuran uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan kazanılmış haklarının, toplumumuzun kültürünün, laik, demokratik karakterinin korunması, insan haklarına saygının yerleşmesi, eşitlik ve adaletin egemen olması, emek sömürüsünün son bulması, kendi kendimizi yönetme, ülkemizde ve dünyada savaşların son bularak, barışın egemen olması için yıllardan beri mücadele ediyoruz. 

18 Ekim tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı aynı zamanda toplum liderliği seçiminde sendikamız Sn. Mustafa Akıncı’yı ortaya koyduğu vizyonun genel kurul kararlarımız ve yıllardan beri sürdürdüğümüz mücadele ile örtüşmesinden dolayı destekleme kararını oy birliği ile almıştır. Faşizme karşı demokrasiyi, bağımlılığa karşı kendi ayakları üzerinde durmayı, biat etme yerine, kendi kendini yönetmeyi, tarikatlara sığınma yerine bilimi, yobazlık yerine laikliği, savaş yerine barışı, bölünme yerine ülkemizin bütünlüğünü,  gerek Kıbrıslı Rumlar ile gerekse Türkiye ile siyasi eşitler düzeyinde karşılıklı sevgiye dayalı bir ilişkiyi savunan vizyon bizim de ortak vizyonumuzdur.

“Bizde ne varsa sizde de olacak” prensibi ile hareket eden AKP’li Türkiye Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti, bu vizyona karşı adamızdaki işbirlikçi Başbakan Ersin Tatar’ın kişiliğinin arkasında durarak, seçimlerimize müdahale ederek ve irademizi ortadan kaldırmayı bir kan davasına dönüştürmüşlerdir. Seçimin ilk turundan beri bu müdahaleler artarak devam etmektedir. Buna göre;

banner36
Yorumlar (0)
banner6
Günün Anketi Tümü
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?