banner26

“Felaketin içinde umudu gördük”

Güncel 24.06.2022, 12:40 24.06.2022, 12:53
337
“Felaketin içinde umudu gördük”
banner32

İskele Kaymakamı Toroslu: Yangının söndürülmesi için inanılmaz bir dayanışma gösterildiğini vurgulayarak, “Felaketin içinde umudu görmek çok güzeldi. İnsanlar yardım için adanın her yerinden bölgeye geldi. Kıbrıslı Türkler bir bütün olarak ‘ne yapabiliriz, nasıl yardımcı olabiliriz’ diye sordu

İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, yangınla ilgili “Dün akşam felaketin eşiğinden dönüldü. Büyük bir savaş verildi” dedi.

Yangına önceki gün 11 hava aracıyla müdahale edildiğini açıklayan Toroslu, bunların 2’sinin İsrail, 2’sinin Güney Kıbrıs, 1’inin İngiliz üslerinden 5’nin de Türkiye’den geldiğini, 1 askeri helikoptere da yangın söndürme aparatı takıldığını söyledi.

Toroslu, yangının söndürülmesi için inanılmaz bir dayanışma gösterildiğini de vurgulayarak, “Felaketin içinde umudu görmek çok güzeldi. İnsanlar yardım için adanın her yerinden bölgeye geldi… Kıbrıslı Türkler bir bütün olarak ‘ne yapabiliriz, nasıl yardımcı olabiliriz’ diye sordu…” şeklinde konuştu.

Yangının sarp, kayalık, ulaşılmaz yerlerde, zirvelerde olduğunu, iş araçları ve insan gücünün buralara ulaşmada çoğu zaman yetersiz kaldığını anımsatan Ertuğrul Toroslu, önceki akşam felaketin eşiğinden dönüldüğünü belirtti.

Ertuğrul Toroslu, rüzgarın da etkisiyle alevlerin doğu kısmına doğru yükseldiğini, helikopter ve uçakların saat 19.30’dan sonra gece görüş sistemleri olmadığı için bölgede faaliyet göstermediğini, söyledi.

Doğu cephesinde, yani Mersinlik istikameti ile BRT’nin vericilerinin olduğu Kantara bölgesinin önüne çok büyük bir set çekildiğini belirten İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, şunları aktardı:

“Akşam çok büyük bir savaşın, çok büyük alevlerin içindeydik. Orman Dairesi, asker, polis, itfaiye, sivil savunma…Hatta bir ara biz de bu alevlerin içinde kaldık… Rüzgarın güneye dönmesiyle, doğuda mücadele eden insanlar nefes aldı… Güneyde yanmayan yer kalmadı. Ardahan’dan sonra devam eden kısım kurtulmuş durumda.”

Ertuğrul Toroslu, bir yerden yükselen ateşin hava araçlarıyla söndürüldüğünü, yerde de müdahaleler yapıldığını ancak özellikle havanın ısınmasıyla aynı yerde

banner36
Yorumlar (0)
banner6