banner26

Genç girişimcilerin büyük başarısı

Güncel 13.04.2022, 18:44
106
Genç girişimcilerin büyük başarısı
banner32

20 ve 21 yaşındaki iki genç Osman Koçak ve Uygar Doğaç Özdemir, yazılım üzerine yaptıkları büyük projelerle İngiltere, Almanya ve İran’daki şirketlere hizmet vermeye başladı

20 yaşındaki Osman Koçak ve 21 yaşındaki Uygar Doğaç Özdemir… İki başarılı genç girişimci. Yakın Doğu Üniversitesi’nde Yazılım Mühendisliği bölümünde üçüncü sınıfta öğrenim gören Koçak ve Özdemir, yazılım üzerine yaptıkları büyük projelerle dikkatleri üzerine çekmeye başladı.

Küçük yaşlardan beri teknolojiye ilgi duyan ve bu alanda kendilerini geliştiren  Koçak ve Özdemir, pandemi döneminde online eğitim planlaması bile yapılmadan bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’na proje sunmuşlardı.

Genç yaşta e ticaret hizmeti sunmak için kolları sıvayan ve bu alanda kısa sürede dünyaya açılan iki başarılı girişimci, İngiltere, Almanya ve İran’daki şirketlere kadar hizmet vermeye başlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Online shopping, turizm alanında booking, cripto alım satım hizmetleri gibi birçok  e ticaret hizmeti sağlayan Koçak ve Özdemir, bu hizmetlerini Kuzey Kıbrıs’ta yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Kıbrıs Türk halkının teknolojide çok geride kaldığına dikkat çeken Koçak ve Özdemir, hızla bunu geliştirmek istediklerini dile getiriyor.

KKTC’de alanında bu kadar kapsamlı başka bir şirket olmadığını vurgulayan iki genç girişimci, kalkınmanın teknoloji üzerinden olabileceğine vurgu yapıyor.

KKTC’nin teknolojik kuraklığının en büyük avantajlar olduğunu dile getiren iki başarılı girişimci, 20 yıldır dünyada var olan teknoloji burada hayal. Biz bunu ülkemizde hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştular.

Yorumlar (0)
banner6