banner26

Günlük 1 milyon litre akaryakıt satılıyor

Güncel 14.12.2021, 15:39
3206
Günlük 1 milyon litre akaryakıt satılıyor
banner32

ALPET Genel Müdürü Tevfik Türkoğlu, ülkede günlük 1 milyon litre akaryakıt ihtiyacı olduğunu, halkın panik yapmaması gerektiğini, stoklarda sıkıntı olmadığını vurguladı

ALPET Genel Müdürü Tevfik Türkoğlu, akaryakıtın döviz üzerinden alındığını, dolarda, petrol piyasasında ve taşımacılıkta ciddi artışlar olduğunu, bundan dolayı da fiyat artışının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

Türkoğlu, üretimin ülkede yapılmadığını, bu yüzden dünya piyasalarına göre değerlendirme yapılması gerektiğini ifade ederek, şirket olarak piyasada akaryakıt sıkıntısı yaşanmaması için gerekli ikmal programlarını hazırladıklarını, ALPET istasyonlarında sıkıntı olmadığını anlattı.

Ülkede günlük 1 milyon, aylık 30 milyon litre gibi bir akaryakıt ihtiyacı olduğunu ifade eden Türkoğlu, halkın panik yapmaması gerektiğini, stoklarda sıkıntı olmadığını, şirketlerin gerekli tedarikleri yaptığını, ülkenin akaryakıtsız bırakılmayacağını vurguladı.

Türkoğlu, şirket olarak ayda 3 gemi getirdiklerini ancak 2 gemi daha getireceklerini, istasyonlara tedarikte sıkıntı yaşanmadığını, yeni bir kriz yaşanacağını da düşünmediğini ifade ederek, “Halkımızı ve bayilerimizi mağdur etmedik etmeyeceğiz” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6