banner26

"Hapishanenin duvarları 19 Ekim’den sonra yıkılacak"

banner47

banner57
Güncel 29.09.2025, 13:46
22
"Hapishanenin duvarları 19 Ekim’den sonra yıkılacak"
banner52
banner32

CTP lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Erhürman: “Beş senede memleketi açık hava hapishanesine çevirdiniz, bütün halkı Sarayönü’ne tıkıştırdınız. İnşa edilmeye çalışılan hapishanenin duvarları 19 Ekim’den sonra yıkılacak ve bu halk dünyayla buluşacak"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, Akdoğan Halk Buluşmasında bölge halkıyla bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Erhürman, “İnşa etmeye çalıştığınız hapishanenin duvarları 19 Ekim’den sonra yıkılacak ve bu halk dünyayla buluşacak” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Beş yıl boyunca o makamda hiçbir şey yapılmamış olmasının, o makamın neleri yapmakla görevli olduğunu bize unutturacağını zannettiler.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı’nın Avrupa Birliği ile de, BM ile de bağlantı kurabilecek, merkezden dünyaya açılan pencere olduğunu kaydeden Erhürman, “Bizim ihlal edilen haklarımızı dünyaya anlatmakla yükümlü olan makam Cumhurbaşkanlığı makamıdır.” ifadesini kullandı.

Erhürman, beş senenin boşa geçtiğini savunarak, Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümüyle ilgili tek bir müzakere yapılmadığını kaydetti, "Geçmiş dört Cumhurbaşkanı döneminde müzakere oldu, en azından bir geçiş noktası açıldı.” diye konuştu.

“Beş sene boyunca çocukların AB vatandaşlığı hakkının ihlal edilmesine neden izin verdin? Bu sorunun cevabı 19 Ekim’den sonra verilecek. Hiç kimse bizim çocuklarımızın hakkını yiyemeyecek” diye konuşan Erhürman, memlekette güvenlik sorunu olduğunu savundu.

Erhürman, şunları kaydetti:

"Başında Cumhurbaşkanının olduğu Cumhuriyet Güvenlik Kurulu bir kez bile toplanmadı. Ekonomi güneye kaydı, tek adım atılmadı. 2005’te kurulan TMK, 2010’da AİHM tarafından etkili iç hukuk yolu olarak kabul edildi; şimdi tartışılmaya başlandı. Mülkiyet davaları tekrar açılır oldu.”

Bir kısım insanın Türkiye’ye gidemediğini, bir kısım insanın güneye geçemediğini, bir kısım insanın hiçbir yere gidemediğini anımsatan Erhürman, “Beş senede memleketi açık hava hapishanesine çevirdiniz ve bütün halkı Sarayönü’ne tıkıştırdınız. Bizi dünyadan koparmaya çalışıyorsunuz, biz yokmuşuz gibi bir hal yaratıyorsunuz.” iddiasında bulundu.

Erhürman, inşa edilmeye çalışılan hapishanenin duvarlarının 19 Ekim’den sonra yıkılacağını ve bu halkın dünyayla buluşacağını da söyleyerek, “19 Ekim’den sonra gelecek Cumhurbaşkanı, bu halkın özgürlüklerinin bekçisi olacak. Cumhurbaşkanlığında 19 Ekim’den sonra ciddiyet olacak, ciddiyetle çalışılacak. Buna fena halde ihtiyacımız var. Fena halde boşluk bırakıldı” diye konuştu.

"HRİSTODULİDİS KIBRIS TÜRK HALKI YOKMUŞ GİBİ DAVRANIYOR"

Konuşmasında, Hristodulidis’in ise Kıbrıs Türk halkı yokmuş gibi davrandığını da belirten Erhürman, “Bu halk mutlu da olacak, umutlu da olacak, önüne de bakacak. Çocuklarının, torunlarının döneceği ülkeyi bu halk hep birlikte yaratacak. Hep birlikte yürüyecek, hep birlikte kazanacağız” diye konuştu.

banner36
Yorumlar (0)
banner6
Günün Anketi Tümü
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?