banner26

Hava Trafik Kontrol Şubesi'ne 'polis baskını' iddiası

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’ndan (HTKS) yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz gün kötü hava koşulları nedeniyle Ercan Havalimanı’na bir uçağın vaktinde iniş yapamamasının ardından Hava Trafik Kontrol Şubesi’ne polis tarafından baskın yapıldı. Sendika’nın konuyla ilgili iddiasına göre söz konusu polislerin “uçağın neden inemediğini” sorgulamak amacıyla bu ‘baskın’ı gerçekleştirdikleri, konuyla ilgili de soruşturma başlatılacağı belirtildi.

Güncel 14.03.2020, 13:16 14.03.2020, 13:16
41
Hava Trafik Kontrol Şubesi'ne 'polis baskını' iddiası
banner32

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’ndan (HTKS) yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz gün kötü hava koşulları nedeniyle Ercan Havalimanı’na bir uçağın vaktinde iniş yapamamasının ardından Hava Trafik Kontrol Şubesi’ne polis tarafından baskın yapıldı.





Sendika’nın konuyla ilgili iddiasına göre söz konusu polislerin “uçağın neden inemediğini” sorgulamak amacıyla bu ‘baskın’ı gerçekleştirdikleri, konuyla ilgili de soruşturma başlatılacağı belirtildi.





HTKS Başkanı Cem Kapısız, yaptığı açıklamada, polisin konuyla ilgili derhal açıklama yapması gerektiğini savunarak durumun açıklığa kavuşmasını, aksi takdirde mahkeme yolunu tercih edeceklerini ifade etti.





HTKS’den konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:





“Bilindiği üzere önceki gece ülkemizde yoğun bir fırtına hadisesi yaşanmış ve doğal olarak ülkemiz hava trafiği de  bu hava muhalefetinden olumsuz etkilenmiştir. Havayolu şirketleri böyle durumlar için kendi meteorolojik standartlarını belirlemekte ve pilotları gerekli gördükleri hallerde risk almamaları için uyarmaktadırlar. Bu nedenle pilotlar iniş için gereken güvenli meteorolojik koşulların bulunmadığına kanaat getirdikleri takdirde iniş için daha güvenli olan meydanlara kontrolörler tarafından yönlendirilmektedirler. Bu uygulama güvenlik gereği olup tüm Dünyada havacılık kuralları gereği aynı standartta uygulanmaktadır. Normal trafik akışına ek olarak uçakların bulutlardan kaçınmaları için hava trafik kontrolörleri canla başla çaba sarf etmiş ve tüm uçuşların güvenli şekilde gitmeleri gereken yedek meydanlara inmeleri için uygun rotalar sağlanmıştır.





Tüm bu stresli anlar yaşanırken Hava Trafik Kontrol Şubesine gece yarısı aniden polis baskını yapılmıştır. Gelen polisler tarafından “uçakların neden inemediği?” yönünde soruşturma başlatılacağı çalışanlara iletilmiştir! Fıkralara konu olabilecek nitelikte olan bu olay önceki akşam ülkemizde maalesef gerçekten yaşanmıştır. Olayın trajikomik yanı bir tarafa, Sivil Havacılık Dairesinde kamu hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili olarak soruşturma başlatma yetkisi sadece Kamu hizmeti Komisyonu Başkanlığı ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığına aittir ve bu durum yasalarımızda açıkça belirtilmektedir. Herhangi bir adli suç unsurunun bulunmadığı  bir kamu binasına girerek görevi ve yetkilerini aşan şekilde soruşturma yapmaya çalışan polisleri kim göndermiştir? Polis ülkedeki yasaların farkında mıdır? Polis hangi suç unsuru ile harekete geçmiştir? Polis kamuoyuna bir an önce açıklama yapmakla mükelleftir. Eğer ki polis teşkilatı kendi yazdığının arkasında bile duramayıp tükürdüğünü anında yalayan bir “gazeteci” kılıklı kişinin sosyal medya üzerinden yazdığı palavralar doğrultusunda harekete geçmişse koskoca teşkilat art niyetli kişilerin oyuncağı haline gelmiş demektir. Ne tür bir karaktere sahip olduğu halk tarafından çok iyi bilinen “gazeteci” kılıklı bu kişinin ismini anarak ona bir itibar katma niyetinde değiliz. Bilmesini isteriz ki önce yalan haber yayıp halkı ve polis teşkilatını bize karşı kışkırtmaya çalışmak sonra olay ciddiye binince de yazdıklarını silmenin bir faydası olmayacak bedeli ne ise mahkemede ödeyecektir."


Yorumlar (0)
banner6