banner26

“Hiç kimse endişe duymasın”

banner47

banner57
Güncel 23.02.2026, 17:36
0
“Hiç kimse endişe duymasın”
banner52
banner32

Başbakan Üstel, fiber optik konusunda ekonomik örgütlerin endişelenmemesini istedi ve "Biz buradayız. İlgili taraflar arasında görüşmeler yapılacak ve hemfikir olabilecekleri maddeler üzerinde düzeltmeleri yapacaklar” dedi

Başbakan Ünal Üstel, bugün Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Fiber Optik Protokolü’nün hayati ve çok stratejik olduğunu vurguladı.

Üstel, ülkeye hizmet edecek, halkı rahatlatacak daha birçok projeleri olduğunu ve halkın refahı için ne gerekirse yapacaklarını kaydetti. Üstel, bunları zaman zaman muhalefetle birlikte, zaman zaman sert tartışmalarla ve oy çokluğuyla yapacaklarını dile getirdi.

Başbakan Üstel, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile imzaladıkları onay yasasının herkes tarafından çok stratejik olduğunu kabul ettiğini belirtti.

“Böylesi stratejik bir proje Türkiye Cumhuriyeti ile yapılmasın da kiminle yapılsın?” diyen Üstel,  Türk Telekom’un yapısına ilişkin bilgiler verdi. Üstel, şirketin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Varlık Fonu bünyesinde olduğunu, yaklaşık yüzde 20’sinin özel sektöre ait olduğunu ve yıllık cirosunun 400 milyar dolar olduğunu iddia etti. “Bu şirket TC’nindir ve TC Cumhurbaşkanı’nın varlık fonunundur.” dedi.

Bütün stratejik projeleri bugün Türkiye Cumhuriyeti ile onay yasalarıyla yaptıklarını ifade eden Üstel, “Bu da, o yasalardan bir tanesidir. Biz hukukçularımızdan da görüş aldık.” dedi.

İlgili bakanlığın internet sağlayıcılarıyla görüşmelerinin devam ettiğini kaydeden Üstel, bu görüşmeler ışığında konsensüs sağlanan maddelerin onay yasası geçtikten sonra tekrar masaya konacağını ve bunun geçmişte örnekleri olduğunu belirtti.

Başbakan Üstel, geçmişte su projesinde de ek protokollerle düzenleme yapıldığını anımsattı. “Ek protokol konusunda herhangi bir endişemiz yok,” diyen Üstel, enerji konusundaki onay yasası Meclis'ten geçtikten sonra da üç tane ek protokol imzalandığını anımsattı.

Üstel, “Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir zaman Kıbrıs Türkü'nün isteğine yok demedi. Dün de yok demedi, bugün de yok demez, yarın da yok demeyecek.. Hiç kimse endişe duymasın." dedi.

Ekonomik örgütlerin de endişelenmemesini isteyen Üstel, "Biz buradayız. İlgili taraflar arasında görüşmeler yapılacak ve hemfikir olabilecekleri maddeler üzerinde düzeltmeleri yapacaklardır.” ifadelerine yer verdi.

Onay yasasında yalnız söz konusu şirkete ait bir düzenleme yapmadıklarını belirten Üstel, bütün yatırımcılara ülkede yatırım yaparken muafiyet uyguladıklarını kaydetti.

Projenin hayati ve çok stratejik olduğunu vurgulayan Üstel, “Bu proje geçtikten ve fiber optik kabloları bu ülkeye evden eve çekildikten sonra göreceksiniz ki, bu halkın menfaatini ve güvenliğini koruyacak ne sistemler varsa ülkeye gelecek. O yüzden biz hep diyoruz.. Bu ülkeyi artık dijital ada yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Üstel, Türkiye Cumhuriyeti'nin stratejik konumunda getirdiği hangi onay yasası olursa olsun, bunu imzalayacağını ifade etti.

Üstel “Ülkede hizmet edecek ve halkımızı rahatlatacak daha projelerimiz var. Bu süre içinde 4 sene dolmadan yapılan hizmetlerden ve bundan sonraki süreç içinde de hangi projelere ve hangi alt yapı çalışmalarına ve halkımızın rahatlığı için ne lazımsa hepsini yapacağız.” dedi.

Üstel, geçmişte su ve enerji projelerinde de benzer tartışmalar yaşandığını savunarak, “Su projesi gerçekleşirken yine o günlerde kesimler karşı çıktı. Bu proje gerçekleştirildi. Nasıl ki bu protokol ek protokol yapma imkanı veriyor su projesinde de ek protokol düzenlendi, dairemiz bypass edilmeden su fiyatları düzenlendi.” dedi. Belediyelerin su fiyatlarını belirlediğini ifade eden Üstel, ek protokol yapılmasından endişe duymadıklarını kaydetti.

Üstel “Biz bu ülkeyi artık dijital ada yapacağız” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6
Günün Anketi Tümü
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?