banner26

“Hükümet davayı kaybedeceğini anladığı için kararnameyi geri çekti”

Güncel 27.07.2022, 12:06
45
“Hükümet davayı kaybedeceğini anladığı için kararnameyi geri çekti”
banner32

TÜRKSEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı hükümetin davayı kaybedeceğini anladığı için kararnameyi geri çektiğini vurguladı

Bazı sendikalar, maaşlardan kesinti yapmak amacıyla çıkarılan yasa gücünde kararnamenin geri çekilmesinin ardından bugün mahkeme önünde basına açıklama yaptı.

Sendikaların, kararnamenin durdurulması için pazartesi günü açtıkları davanın dün Anayasa Mahkemesi’nde görülmesi bekleniyordu ancak hükümetin kararnameyi dün geri çekmesi üzerine davanın görüşülmeyeceği açıklanmıştı.

Bu çerçevede Lefkoşa Mahkemeler binası önünde açıklama yapan sendikalar, Anayasa ve yasalara aykırı her türlü uygulamanın karşısında olmaya ve mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Sendikalar, yüzde 56.75 enflasyonu oranının asgari ücrete yansıtılması ve “Göç Yasası” olarak nitelendirilen yasayla kamuda çalışanlara "eşit işe eşit ücret" prensibiyle haklarının verilmesi konusunda mücadele edeceklerini belirtti.

Sendikalar adına TÜRKSEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan ve sendikaların avukatı Öncel Polili basına açıklama yaptı.

TÜRKSEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Başbakan ve bakanların ülkeyi “istediği gibi” değil Anayasa ve yasalara uygun şekilde yönetmesi gerektiğini söyledi.

Hükümetin “Anayasa’yı çiğnemeyi alışkanlık haline getirdiğini” savunan Bıçaklı, sendikaların Anayasa’nın çiğnenmesine karşı mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.

Bıçaklı, maaşlardan kesinti yapılmasına ilişkin kararnamenin iptali ve durdurulması adına pazartesi günü Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını söyleyerek, önceki gün “aniden kaynağın bulunduğunun açıklandığını” belirtti.

“Eğer kaynak yoksa ya da bulunmasaydı, bu Anayasa’yı çiğneyebileceğiniz anlamına mı gelir. Hayır. Anayasa’yı çiğneyemezsiniz” diyen Bıçaklı, hükümetin davayı kaybedeceğini anladığı için kararnameyi geri çektiğini savundu.

Kararname geri çekildiği için davanın da geri çekildiğini söyleyen Bıçaklı, “Gözümüz üstlerindedir Anayasa ve yasalara aykırı hareket edildiği anda eylemlerimiz şiddetini artırarak devam edecek” diye konuştu.

banner36
Yorumlar (0)
banner6