banner26

Hükümette yeni kriz!

Güncel 12.04.2022, 11:26
331
Hükümette yeni kriz!
banner32

Maliye Bakanı Sunat Atun'un onaylamadığı "Kıb-Tek tarifelerinde yapılan artışın bir miktar geri alınması" kararı ipleri gerdi.

Hükümet, “elektrikte tarife indirimi” konusunda yeni bir krizle yüz yüze geldi.

Maliye Bakanı Sunat Atun'un, elektrik tarifelerinde indirim olması için 180 milyon TL kaynak bulunması gerektiği yönünde açıklama yapması, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun tepkisine yol açtı.

İddialara göre dün Meclis odasında Maliye Bakanı'nı görevden aldığını söyleyen Başbakan Faiz Sucuoğlu, akşam saatlerinde ise Atun’u Bakanlar Kurulu toplantısına çağırdı, indirimi tartıştı ancak sonuç alamadı.

Sucuoğlu’nun sabah saatlerinde Sunat Atun'a "seni görevden alıyorum" dediği Atun’un ise fikrini değiştirmediği ve "180 milyon TL kaynak bulunmadan elektrik tarifelerinde indirim mümkün değil” dediği öğrenildi.

Hükümet içinde bu kriz yaşanırken “Ekonomik Protokol"le ilgili Ankara'dan davet geldi. Sucuoğlu, Türkiye ile KKTC arasında imzalanması beklenen 2022 yılı Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü'nün görüşülmesi için Türkiye'ye Maliye Bakanı Sunat Atun ile birlikte davet edildi.

Başbakan ve Maliye Bakanı'nın Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile görüşeceği ve protokole son şeklini verip imza atacağı öğrenildi.

Bu çerçevede Başbakan Faiz Sucuoğlu ve Maliye Bakanı Sunat Atun yarın Ankara'ya gidiyor.

Yorumlar (0)
banner6