banner26

"İsias'ta söz hakkım yoktu, Güney Doğu Anadolu’da hiyerarşi var"

banner47

Güncel 03.01.2024, 17:15
326
"İsias'ta söz hakkım yoktu, Güney Doğu Anadolu’da hiyerarşi var"
banner52
banner32

İsias Otel’in yöneticilerinden olan ve İsais davasında sorgulanan Ahmet Bozkurt’un oğlu Efe Bozkurt, “Benim söz hakkım yoktu. Her şey babamın talimatıyla yapılıyordu. Oteldeki herhangi bir personelden farkım yoktu” dedi

İsias Otel davasında bugünkü duruşmada sanık Efe Bozkurt da sorgulandı.

Canlı bağlantıyla duruşmaya katılarak konuşan Efe Bozkurt, otelin hissedarı olduğunu söyledi. Devletin adaletine inancının tam olduğunu belirten Bozkurt, oteldeki kat meselesiyle ilgili de konuştu. Efe Bozkurt, söz konusu dönemde Ankara’da üniversite eğitimi gördüğü için otelle hiçbir bağlantısının olmadığını kaydetti. Geçmişte otelin eksikliklerini babasına bildirdiğini ve babasının talimatıyla hareket edildiğini iddia eden Bozkurt, “Benim söz hakkım yoktu. Her şey babamın talimatıyla yapılıyordu” dedi. Otelin işleyişiyle bağlantısı olmadığını öne süren Bozkurt, cezaevinden tahliyesini talep etti. Babasının hastalığı nedeniyle 2022 yılında sık sık Adıyaman’a gittiğini ancak kendi evinin Ankara’da olduğunu söyledi. İstanbul Teknik Üniversitesi raporuyla ilgili de konuşan Efe Bozkurt, inşaat işinden anlamadığından dolayı yorum yapmasının doğru olmadığını dile getirdi.

Müştekileri temsilen Avukat Çetin Arslan, sanığa bazı sorular yöneltti.

Arslan’ın otelde çalışan kişilerin “İsias Otel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bozkurt’un talimatı olmadan otele bir su bile alınamaz” dediğine dikkat çekmesi üzerine Bozkurt, 2022 yılından otelle ilgili her konuda babasına bilgi vermesi gerektiğini söyledi. Çetin Arslan’ın kat meselesiyle ilgili bir sorusu üzerine Bozkurt, 2016 yılında yönetimde olmadığını belirtti. Arslan’ın en üst kata kaçak yapının ne olduğuna yönelik soruya da yanıt veren Bozkurt, inşaatçı olmadığını, inşaattan anlamadığını söyledi. Arslan’ın bir sorusu üzerine Bozkurt, Güney Doğu Anadolu’da hiyerarşi düzeni olduğunu, bu nedenle babasına hiç soru sormadığını belirtti.

Müştekileri temsilen Avukat Emrah Genç de sanığa sorular yöneltti. Genç, sanığa 2021 yılında diğer hissedarların hisselerini kendisine devredip devretmediğini sordu; Efe Bozkurt ise “Bu soruları babama sorun, benim haberim yok” dedi.

Öte yandan sanığa müştekileri temsilen Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu da bazı sorular sordu. Otelin yapımına 1995 yılında “konut ruhsatı” alınarak yapıldığına dikkat çeken Koçoğlu, sanığın ifadesinde otel inşaatına bebekken başlandığını söylediğini belirtti, sanığın o tarihte bebek değil, çocuk olduğunu söyledi. Koçoğlu, sanığa duruşma salonundaki kamera üzerinde bazı fotoğraflar gösterdi, babasına hiç üst kata kaçak olarak çıkılan yapıyı görüp görmediğini sorması üzerine Bozkurt, “görmedim” yanıtını verdi.

Müştekileri temsilen Avukat Erinç Sağkan, otelde konaklamak üzere rezervasyon yaptıran herhangi bir Kıbrıslı biriyle görüşme yapıp yapmadığı sorusu üzerine Bozkurt, Kıbrıslı ailelerin hiçbiriyle görüşmediğini söyledi. Sağkan’ın “Hiç konuşmadığınız, görüşmediğiniz birilerine IBAN üzerinden para göndererek Kıbrıs’tan sigara almasını istemediniz mi” sorusuna Bozkurt, “Evet istedim ama otel müdürü aracılığıyla. Kendim konuşmadım” dedi.

Müşteki temsilcilerinde Avukat Mehmet Eren Turan’ın bir sorusu üzerine Efe Bozkurt, babasından aldığı talimatlarla hareket ettiğini yineledi. Turan’ın başka bir sorusu üzerine Bozkurt, “Benim oteldeki herhangi bir personelden farkım yoktu. Patron babamdı” dedi.
 

Yorumlar (0)
banner6