banner26

Kıbrıslı Türk Müslümanlar Platformu, Benter'in Görevden Alınmasını Protesto Etti

banner47

Güncel 23.12.2023, 16:32
689
Kıbrıslı Türk Müslümanlar Platformu, Benter'in Görevden Alınmasını Protesto Etti
banner52
banner32

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter'in görevden alınmasını Kıbrıslı Türk Müslümanlar Platformu (KTMMP) şiddetle protesto etti. Platform, Benter'in görevden alınmasının "siyasi bir kumpas" olduğunu savundu.

KTMMP tarafından yapılan açıklamada, Benter'in görevden alınmasının "tasvip edilemez" olduğu belirtildi. Açıklamada, "Prof. Dr. İbrahim Benter, Kıbrıs Türk halkının ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin ilkeleri ve menfaatleri doğrultusunda çalışmıştır. Uluslararası tıp kariyerini bir çırpıda elinin tersiyle iterek Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü görevini kabul etmiştir. Bu görevde herhangi bir siyasi görüş ayırt etmeksizin ve kimsenin inanç ve görüşlerine bakmaksızın herkese eşit ve adilce yardım eli uzatmıştır. Okullar, camiler yaptırmış, bir çok sosyal etkinliğin hamisi olmuş, bütçeyi güçlendirmiş ve yardım kalemini milyonlarca TL'ye çıkarmıştır. Bugün itibarıyla kasada 300 milyon Türk Lirası bırakarak bu vazifeden bir operasyonla alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Benter'in görevden alınmasının nedenlerinin "siyasi bir kumpas" olduğu savunuldu. Açıklamada, "Bu kumpasın amacı, Kıbrıs Vakıflar İdaresi'ni Kıbrıs Türk halkının elinden almaktır. Kıbrıslı Türk Müslümanlar, Prof. Dr. İbrahim Benter'in yalnız olmadığını ve bu kumpasa karşı mücadele etmeye devam edeceğini beyan eder." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
banner6