banner26

“Kıbrıslılar, misafirperverlik ünvanını kesinlikle hak ediyor”

Güncel 01.03.2021, 18:01
109
“Kıbrıslılar, misafirperverlik ünvanını kesinlikle hak ediyor”
banner32

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Lefkoşa Büyükelçisi Judith G. Garber, Mart 2019’dan beri ABD Büyükelçisi olarak yürüttüğü misyonunun beklediği gibi bir tecrübe olup olmadığının sorulması üzerine, Kıbrıs adasında görev yapmaktan dolayı “”ayrıcalıklı hissettiğini”, ancak tüm dünyayı etkisi altına alan salgının ortaya çıkmasıyla hiç kimsenin son bir kaç yıl bu şekilde tecrübe yaşayabileceğini beklemediğini söyledi. Garber şöyle konuştu:

“Yaşanan salgından dolayı sanıyorum hiç kimse geçen yılın bu şekle dönüşeceğini beklemiyordu, herkesin bakışını etkiledi. Kıbrıs’ta tecrübem beklediğim gibi miydi? Kesinlikle, hayır. Hiç kimsenin son bir kaç yılki tecrübesinin beklediği birşey olduğunu sanmıyorum. Ancak, Kıbrıs adasında görev yapaktan dolayı ayrıcalıklı hissediyorum. O kadar güzel bir ada ki. Kıbrıslılar, misafirperverlik ünvanını kesinlikle hak ediyor. Kıbrıs’ı gezerek, her kesminden insanlarla tanışmaktan keyif alıyorum. Kıbrıs mutfağını ve kültürünü keşfetmek, adanın dillerini öğrenmeye çalışmak... Yavaş Yavaş (Elçi, Türkçe dilinde söylüyor). . .”

Garber ayrıca, Kıbrıs ve Amerika arasında insanlarla ilişkiler anlamında “olağanüstü” bir bağ olduğunu görmenin kendisini mutlu ettiğini, bir o kadar da şaşırttığını ifade ederek şöyle devam etti:

“Sanıyorum ABD Büyükelçisi olarak benim için mükemmel olan şeylerden biri de adayı dolaştıkça ve farklı hayatlardan Kıbrıslılarla tanıştıkça, çoğunun bir şekilde Amerika ile bir bağlantısı olduğunu görmekti. Amerika’da yaşayan akrabaları, orada okuyan çocukları olanlar ya da California, New York, Florida, Texas’ta harika tatil yapanlar... Bir şekilde bir bağlantıları var. Bu hikayeleri duymak mükemmel. Diplomatik misyonun ne olduğunun özü bu .... Diplomatik misyon, insanlararası yakın ilişkiler kurulmasına, insan ilişkilerin güçlendirilmesine yardımcı olmaktır...Ve bunu yapabilmek mukemmeldi. İtiraf etmeliyim ki, ABD ile Kıbrıs adası arasında insan ilişkileri seviyesinde bu kadar bağlantı olduğunu düşünmemiştim. Bu olağanüstü. Nerdeyse hemen herkesin ABD ile bağlantısının olduğu bir hikayesi var.”

Yorumlar (0)
banner6