banner26

“KKTC'yi daha da yücelteceğiz”

Güncel 14.11.2022, 16:04
30
“KKTC'yi daha da yücelteceğiz”
banner32

Cumhurbaşkanı Tatar, devletten, egemenlikten, Türkiye'nin garantörlüğünden ve Türk askerinden vazgeçilmeyeceğini vurgulayarak, “KKTC'yi daha da yüceltip, Anavatan Türkiye ile birlikte yolumuza devam edeceğiz” dedi

KKTC’nin 39’uncu kuruluş yıl dönümü kutlamaları Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) yaptığı konuşma ile başladı.

 “Bugün kendi vatanımızda, kendi bayrağımızın gölgesi altında özgür, bağımsız ve egemen olarak yaşıyorsak, bunu halkımızın destansı direnişine, şehitlerimize ve her zaman yanımızda olan Anavatan Türkiye’nin yardım ve desteğine borçluyuz. Bunları unutmamız asla mümkün değildir” diyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin halkın onuru ve vatan bildiği topraklarda yaşam teminatı olduğunu vurguladı. Tatar, “KKTC bizlere şehitlerimizin emanetidir, bu emaneti ayaklar altında çiğnetmemek en büyük görevimizdir” dedi.

Özbekistan’ın Semerkant kentinde düzenlenen 9’uncu Türk Devletleri Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde KKTC’nin oy birliğiyle gözlemci üye olarak kabul edilmesini çıkılan yeni yolda büyük bir adım ve büyük bir başarı olarak niteleyen Tatar, “Devletimiz , uluslararası bir örgütte ilk kez Anayasal adıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bu statüyü kazanmıştır. Tarih sayfalarına geçecek milat niteliğindeki bu olay, bizler için bir gurur vesilesidir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere, bu mutluluğu bizlere yaşatmak için canla başla çalışan Türk diplomasisine ve buna destek veren tüm üye devletlerin devlet ve hükümet başkanlarına şahsım ve halkım adına teşekkürü bir borç bilirim” diye konuştu.

Tatar, şöyle konuştu:

“Ekonomiyi, tüm sektörleri ve sosyal yapımızı etkileyen pandemi sürecinin olumsuzluklarını halkımızın, doktorlarımızın, sağlık çalışanlarının fedakarlığı ve Anavatan Türkiye’nin yardımlarıyla aşmış bulunuyoruz.

Ekonomi, turizm, tarım, sanayi, yüksek öğrenim ve diğer sektörlerimiz Anavatan Türkiye'nin desteğiyle ayağa kalkarken, yeni projeler ve yatırımlarla daha da ileriye gideceğiz. Kapalı Maraş açılımı da ülke ekonomisi ile turizmine büyük katkı sağlamıştır.

Asrın Projesi olarak değerlendirilen KKTC Su Temin Projesi ile Anadolu’nun suyu KKTC’ye akarken, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın 9 Kasım 2022 tarihinde KKTC’yi ziyaretinde açılışı gerçekleşen Kamu Veri Merkezi, şehirler arası yollar ile köy yolları ve tanıtımı yapılan Su Temin Projesi Orta Mesarya Ovası Sulama İletim Hattı yapımı ekonomiye ve tarıma güç verecektir.

Bunların yanı sıra Anavatan Türkiye’nin sağlayacağı yeni hibeler ile ekonomide, ulaşımda, eğitimde, sanayide, tarımda, bilişimde ve diğer sektörlerle ilgili yeni projelerle de KKTC daha da güçlenecektir.

Bu arada KKTC Cumhurbaşkanlığı ve KKTC Meclisi yerleşkeleri ile 400 dönümlük Milli Park çalışmalarını yerinde inceleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay bunların KKTC’nin mührü olacağını belirterek, çok önemli bir mesaj vermiştir. Bu çalışmalar tamamlandığında KKTC’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümünde bu mühür daha da güçlenecektir.

Önümüzde daha da aydınlık yarınlar vardır. KKTC, Doğu Akdeniz’de parlayan bir yıldız olacaktır. Bundan kuşkum yoktur. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım, birbirimize güvenelim ve Anavatan Türkiye’ye daha sıkı sarılalım”

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasının sonunda, “Sevgili kardeşlerim, KKTC'nin 39’uncu Yıl Dönümünü kutlarken, dünyaya bir kez daha sesleniyorum. Devletimizden, egemenliğimizden, Anavatan Türkiye'nin garantörlüğü ile Türk askerinden vazgeçmeyeceğiz. 1974 öncesinin karanlık günlerine dönmeyeceğiz, Rum’un azınlığı olmayacağız. KKTC'yi daha da yüceltip, Anavatan Türkiye ile birlikte yolumuza devam edeceğiz. Sevgili vatandaşlarım, Cumhuriyet bayramınızı bir kere daha kutlarken, hepinizi en içten duygularımla, sevgi ve saygıyla selamlarım. Yeni dönemde, yeni yolda hep birlikte ilerlemeye devam edeceğiz. Dünden daha güçlüyüz, yarınlarda daha güçlü olacağız. Dağ başını duman almış, yürüyelim arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
banner6