banner26

Koronavirüsten ölen Ümit Tilki'nin yaşadıklarını ailesi anlattı: 'Kardeşi farkında olmadan hayatına mal oldu'

Lefkoşa Devlet Hastahanesi’nde yoğun bakımda Korona virüs tedavisi gören ve bugün yaşamını yitiren 74 yaşındaki Gönyeli'de sakin Ümit Tilki'nin yaşadığı süreç ortaya çıktı.   Tilki’nin hastalığı konusunda yaşadığı süreci, ailesinden Sabahattin İsmail anlattı.

Güncel 07.04.2020, 23:58 07.04.2020, 23:58
109
Koronavirüsten ölen Ümit Tilki'nin yaşadıklarını ailesi anlattı: 'Kardeşi farkında olmadan hayatına mal oldu'
banner32

Lefkoşa Devlet Hastahanesi’nde yoğun bakımda Korona virüs tedavisi gören ve bugün yaşamını yitiren 74 yaşındaki Gönyeli'de sakin Ümit Tilki'nin yaşadığı süreç ortaya çıktı. 





Tilki’nin hastalığı konusunda yaşadığı süreci, ailesinden Sabahattin İsmail anlattı.
İsmail, Ümit Tilki’ye İngiltere’den ziyaretine gelen kızkardeşinin virüsü bulaştırdığını ve farkında olmadan onun yaşamına mal olduğunu söyledi.










Eniştesi Ümit Tilki’nin ölümünün ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sabahattin İsmail, yaşananları şöyle anlattı:









Eniştemi Virüsten Kaybettik





Devlet hastahanesi yoğun bakımda Corona virüs tedavisi gören Gönyeli'de sakin eniştem Ümit Tilki'yi bu sabah 04.30'da kaybettik. Eniştemin kızkardeşi Mart ayının ilk haftası İngiltere'den adaya geldi. 





Şubat ayından beri tüm giriş çıkış kapılarının kapatılması çağrılarına karşın kapatma yönünde karar alınmadı.





Hiç olmazsa yurt dışından gelenlere belli merkezlerde karantina uygulanması yönündeki çağrılar da dikkate alınmadı.





Gelenlere evlerinde kendi kendilerini izole etme çağrıları yapmakla yetinildi. Eniştemin kızkardeşi önce Beyarmudu'na gitti. 3-4 gün orda bir arkadaşında kaldı. 12 Martta ise Gönyeli'ye geldi.2- 3 gün de kardeşinin evinde kaldı.Sonra İngiltere'ye döndü.





Meğer farkında olmadan Corona virüsü taşıyıcısıymış. Dönünce hastalandı, Londra'ya tedaviye alındı. Ardından Beyarmudu'nda evinde kaldığı aileden  3 kişi rahatsızlandı ve tedaviye alındılar.





Onların verdiği bilgi üzerine Gönyeli'de kalan eniştem, ablam ve oğullarına da test yapıldı ve sonuçlar pozitif çıktı. 





Devlet hastahanesinde tedaviye alındılar. Sadece hafif ishal ve halsizlik şikayetleri vardı. Serum ve ilaç tedavisi başladı.Bir hafta hafif geçti.. Ancak 2 gün önce eniştemde solunum güçlüğü ortaya çıktı.





Yoğun bakım odasına alınarak suni solunum cihazına bağlandı ve bu sabah 04.30'da onu kaybettik.





Ablam ve yeğenimin durumu ise iyidir. 73 yaşındaki Eniştemde kalp ritim bozukluğu vardı, bu nedenle kalp pili bulunmaktaydı.





Ayrıca diyabet ve tansiyon sorunu vardı.Ama Corona virüs bulaşana kadar düzenli, sorunsuz, rahat bir yaşamı vardı. Virüs bulaşmasa hayatı normal akışında devam edecekti.





Gurbetten ziyaretine gelen kızkardeşi farkında olmadan onun yaşamına mal oldu. 





1965'den itibaren 11 yıl mücahitlik yapan, Barış Harekatına Yıldırım Bölüğü'nde çavuş olarak  katılıp Yenişehir, Kızılbaş, Küçük Kaymaklı taaruzlarında yer alan, gazi olan, terhis olduktan sonra 10 yıldan fazla polis olarak görev yapan sevgili eniştem Ümit Tilki, bugün LTB tarafından tabut içinde, cenaze namazı kılınamadan toprağa verildi.





Yasak nedeniyle define ailesinden sadece bir oğlunun katılmasına izin verildi.





Kendisi ile ilk günlerde aynı odada tedavi gören küçük oğluna ve eşine bile haber verilmedi.





Bu virüsten ölümün en kötü yanı tek başınıza, ailenizin ve sevenlerinizin dahi katılmasına izin verilmeden, cenaze namazınız kılınamadan, bir hocanın duasıyla tabut açılmadan sessiz sedasız defnedilmenizdir.





Kimse böyle yalnız bir ölümü ve böyle yalnız bir defini haketmiyor. Keşke hükümet ilk günden olayın ciddiyetini anlayarak, ısrarlı çağrılarımıza kulak verip Karantina yasasının öngördüğü gibi, tüm uçuşları yasaklasaydı, tüm deniz, hava, kara giriş kapılarını kapatsaydı. Virüsü getiren Alman turistleri ülkeye almasaydı.ilk günden itibaren başta İngiltere olmak üzere, yurt dışından gelen herkesi evinde karantinaya göndermek yerine, şimdi olduğu gibi karantina bölgelerinde polis gözetiminde karantinaya alsaydı.





Böyle olsaydı, bugün Dünyalar iyisi, yardımsever, gençliğini vatan savunmasında harcayan, vatansever, milliyetçi bir insan olan sevgili eniştem aramızda olacaktı.





Ona Tanrıdan rahmet diliyorum. Yattığı yer nur mekanı cennet olsun.





Herkese sesleniyorum:Bu salgını ciddiye alın, evde kalın, kendinizi herkesten izole edin.Bu virüs bağışıklık sistemi güçlü olan insanlarda hiçbir belirti vermiyor. 





En sağlıklı görünen kişiler bile taşıyıcı olabilir, farkında olmadan size virüsü bulaştırabilir..O nedenle herkesin taşıyıcı olabileceğini düşünerek kendinizi izole edin.






Yorumlar (0)
banner6