banner26

Kuzey Tarık'a BRT'den şok! Programı durduruldu

(gazetda)  Ülkemizin tanınmış sanatçılarından Kuzey Tarık (Tarık Altıner) geçtiğimiz pazartesi günü kadına şiddet suçundan gözaltına alınması ve hakkında dava açılmasının ardından radyo programı yaptığı BRT FM’den durduruldu. Tarık Altıner, Bayrak FM’de uzun zamandır hafta içi her akşam saat 21.

Güncel 14.05.2020, 17:47 14.05.2020, 17:47
109
Kuzey Tarık'a BRT'den şok! Programı durduruldu
banner32

(gazetda)  Ülkemizin tanınmış sanatçılarından Kuzey Tarık (Tarık Altıner) geçtiğimiz pazartesi günü kadına şiddet suçundan gözaltına alınması ve hakkında dava açılmasının ardından radyo programı yaptığı BRT FM’den durduruldu.





Tarık Altıner, Bayrak FM’de uzun zamandır hafta içi her akşam saat 21.00’de “Kuzey Tarık Show” adındaki programıyla dinleyicilerle buluşuyordu.





Ancak BRT yönetimi, Kuzey Tarık’ın şiddet olayına adı karışması üzerine söz konusu programı yayından kaldırma kararı aldı.





BRTK) Müdürü Meryem Özkurt, “BRTK için kadına yönelik şiddet kabul edilebilir bir durum değildir” açıklamasını yaptı.





Bayrak Radyo Televizyon Kurumu  (BRTK) Müdürü Meryem Özkurt günümüzde çalışanlarının çoğu kadın olan BRTK için kadına yönelik şiddettin kabul edilebilir olmadığını, kurum çalışanlarımızdan birinin böylesi bir vakaya karıştığını söz konusu çalışanın davası tamamlanıncaya kadar yayınlarına ara verildiğini yaptığı açıklamada duyurdu.





Özkurt açıklamasında şöyle dedi:





“Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, Kıbrıs Türkü’nün sesi olmaya başladığı günden beridir temel insan haklarını şiar edinmiş bir kurumdur. En temel insan haklarından olan “güvende yaşama hakkı” da hepimiz açısından vazgeçilmezdir.





1963 yılında yayın hayatına başlarken birçok kadın çalışanı olan ve günümüzde çalışanlarının çoğu kadın olan BRTK için kadına yönelik şiddet kabul edilebilir bir durum değildir. Son günlerde kurum çalışanlarımızdan birinin böylesi bir vakaya karıştığı basına yansımıştır. Bilinmesini isteriz ki, söz konusu çalışanın davası tamamlanıncaya kadar yayınlarına ara vermiş bulunmaktayız. Dünyada önemli bir sorun olan kadına yönelik şiddetin son bulması için el birliği ile mücadele etmeye devam edeceğiz”





NE OLMUŞTU?





Kuzey Tarık ve sevgilisi Sinem Çağman geçtiğimiz Pazar günü kavga etmiş, birbirlerine şiddet uygulamıştı. Tarık, Çağma’nın gözünü morartırken, Çağman ise Tarık’ın kulak zarını patlatmıştı. İki sevgili de tutuklanmış ve çıkarıldıkları mahkemede teminatla serbest bırakılmıştı.










Yorumlar (0)
banner6