banner26

Lefke'de büyük panik! Korona virüslü kadın bankaya da gitmiş!

Lefke bölgesinde bir kadına koronavirüs teşhisi konmasının ardından bölgede büyük panik başladı. Kadının bir süre önce eşiyle birlikte İsviçre’deki oğlunu ziyaret edip adaya döndüğü öğrenildi.

Güncel 09.04.2020, 21:24 09.04.2020, 21:24
54
Lefke'de büyük panik! Korona virüslü kadın bankaya da gitmiş!
banner32

Lefke bölgesinde bir kadına koronavirüs teşhisi konmasının ardından bölgede büyük panik başladı.





Kadının bir süre önce eşiyle birlikte İsviçre’deki oğlunu ziyaret edip adaya döndüğü öğrenildi.





Söz konusu kişinin hastalığını bilmeden, Lefkoşa'da özel bir hastaneye, Gemikonağı'nda ise marketlere, bankalara gittiği ve çok sayıda kişiyle temas ettiği ortaya çıktı.





Sağlık Bakanlığı bunun üzerine alarma geçti. Hastanın temas ettiği kişilerin bulunması için çok yoğun araştırma başlatıldı.





Koronavirüs hastasının İktisatbank’ın ve Vakıflar Bankası’nın Gemikonağı şubesine de gittiği ve oralarda da işlem yaptığı öğrenildi.





Bunun üzerine her iki bankanın personeli de büyük endişeye kapıldı. İktisatbank ve Vakıflar Bankası, sosyal medya hesabından açıklama yaparak Gemikonağı şubelerinin yarın kapalı olacağı duyurusunu yaptı.





İktisatbank, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, Lefke
bölgesinde bir kişinin koronavirüs teşhisi konmasının ardından karantinaya
alındığı bilgisini edindiklerini kaydetti.





Yarın bankanın kamera görüntülerinin inceleneceğini aktaran banka, bu sebepten ötürü Gemikonağı şubesinin yarın kapalı olacağı duyurusunu yaptı.





İktisatbank’ın yapmış olduğu paylaşımı şu şekilde:





“Gemikonağı Şubemiz Yarın Kapalı Olacaktır.





Bugün Lefke’de bir kişinin COVID-19 teşhisi ile karantinaya alındığı bilgisi üzerine gecikmeksizin ilgili şahsın Gemikonağı şubemizde işlem yaptığını tespit ettik ve ilgili kamera kayıtlarını inceledik. Aldığımız önlemlere uygun şekilde işlem esnasında güvenli mesafenin korunduğu, iş arkadaşlarımızın kurallara uygun şekilde maske ve eldiven kullandığını, müşterinin içeriye tek olarak alındığını, müşteri ayrıldıktan sonra kullandığı yüzeylerin ve gereçlerin temizlendiğini teyid ettik. Tüm bu bilgiler ve tespitler çerçevesinde söz konusu şahıs ile yakın temas olmadığını tespit etmiş olduğumuz halde; Gerek iş arkadaşlarımızın, gerekse kamu sağlığı ve sağlık sistemimizin korunması açısından ilgili şubede bu dönemde görev yapan personelimiz için izolasyon süreci başlatmak kararı almış bulunmaktayız. Bu süre içerisinde ilgili iş arkadaşlarımızın izolasyon sürecini usülüne göre geçirmeleri için her türlü desteği sağlayacağız. Gemikonağı Şubemiz derin temizlik ve dezenfekte için 13 Nisan, Pazartesi tarihine kadar kapalı olacak, bu süreç içerisinde bu geceden başlayarak tüm yüzeyler, araç ve gereç, nakit paralar dahil usülüne göre yeniden dezenfekte edilecektir. Ayrıca, ortam havalandırılacak, ve alan dezenfektesi gerekli süreler dikkate alınarak yapılacaktır. Şubemiz 13 Nisan, Pazartesi, bugüne kadar görev yapmamış, yedek sınırlı kadro ile yeniden hizmete açılacaktır. Yaşlı ve risk grubunda olan bireylerin ve sağlık sistemimizin dirayetinin korunması için almak zorunda olduğumuz bu tedbirlerin hizmet kalitemizi etkilediği oranda bize anlayış göstermenizi rica eder, görevimizi yapmak için bütün gücümüz ve sağlık kuralları çerçevesinde emrinizde olmaya devam edeceğimizi bilginize getirmek isteriz. Eğer acil değilse evde kalın.





VAKIFLAR BANKASI DA KAPATILDI





Öte yandan söz konusu kadının Vakıflar Bankası Gemikonağı şubesine de gittiğinin ortaya çıkması üzerine bu şube de yarın kapatma kararı aldı.





Vakıflar Bankası‘ndan yapılan açıklama şöyle:





“Lefke’de bir kişinin COVID-19 teşhisi ile karantinaya alındığı bilgisi üzerine Gemikonağı Şubemiz, gerekli dezenfekte işlemlerinin yapılabilmesi ve personelimizin izolasyonun sağlanması için yarından itibaren, ikinci bir duyuruya kadar kapalı olacaktır. Lefke’ye yakınlığından dolayı, hiçbir risk almamak ve gerekli dezenfekte işlemlerini eksiksiz yerine getirme amacıyla, 10 Nisan Cuma günü, Güzelyurt Şubemizin de hizmet veremeyeceğini, bu vesile ile sizlerle paylaşmak isteriz.





Pandemi olarak ilan edilen ve ülkemizde de yayılan koronavirüs salgını nedeniyle, müşterilerine ve çalışanlarına yönelik tedbirler alan Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd, gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Dünya Sağlık Örgütü’nün uygulamalarını, sürecin en başından bu yana yakından takip ederek, toplum sağlığını öncelikleri arasına almıştır.





Aldığımız önlemlere uygun şekilde, işlem esnasında güvenli mesafenin korunduğunu, iş arkadaşlarımızın kurallara uygun şekilde maske ve eldiven kullandığını, müşterinin içeriye tek olarak alındığını, müşteri ayrıldıktan sonra ise kullandığı yüzeylerin ve gereçlerin temizlendiğini teyit ettik.





Tüm bu bilgiler ve tespitler çerçevesinde söz konusu şahıs ile yakın temas olmadığını tespit etmiş olduğumuzu da sizlerle paylaşmak isteriz;





Gerek iş arkadaşlarımızın, gerekse kamu sağlığı ve sağlık sistemimizin korunması açısından, ilgili şubede bu dönemde görev yapan personelimiz için izolasyon süreci başlatma kararı almış bulunmaktayız. Bu süre içerisinde ilgili iş arkadaşlarımızın izolasyon sürecini usülüne uygun geçirmeleri için her türlü desteği sağlayacağız.





Yaşlı ve risk grubunda olan bireylerin ve sağlık sistemimizin dirayetinin korunması için almak zorunda olduğumuz bu tedbirlerin hizmet kalitemizi etkilediği oranda bize anlayış göstermenizi rica eder, görevimizi yapmak için bütün gücümüz ve sağlık kuralları çerçevesinde emrinizde olmaya devam edeceğimizi bilginize getirmek isteriz.”





Eğer acil değilse evde kalın.

Saygılarımızla

Kıbrıs Vakıflar Bankası


Yorumlar (0)
banner6