banner26

Lefkoşa mezarlığı doluyor, Hamitköy tepelerine yeni mezarlık yapılıyor

(gazetda-sosyal medya) 32 dönümden oluşan ve yaklaşık 35 bin kişinin gömülü olduğu Lefkoşa mezarlığı neredeyse dolamak üzere.   Ölümlerin artması ve diğer ilçelerden defin kabulü nedeniyle Lefkoşa Mezarlığı, yakın zamanda artık defin yeri olamayacak.

Güncel 14.04.2020, 17:46 14.04.2020, 17:46
90
Lefkoşa mezarlığı doluyor, Hamitköy tepelerine yeni mezarlık yapılıyor
banner32

(gazetda-sosyal medya) 32 dönümden oluşan ve yaklaşık 35 bin kişinin gömülü olduğu Lefkoşa mezarlığı neredeyse dolamak üzere. 





Ölümlerin artması ve diğer ilçelerden defin kabulü nedeniyle Lefkoşa Mezarlığı, yakın zamanda artık defin yeri olamayacak.





Yeni mezarlık için Hamitköy’de arazi belirlendi. Çevre yolu üzerinde bulunan bölge arasındaki tepelik alan yeni mezarlık yeri olarak belirlendi.





Yeni mezarlığın yapım çalışmaları, korona virüs salgınına rağmen alınan özel izinle başlatıldı. İş makineleri, bölgeyi düzeltmeye başladı.





LTB Başkanı Mehmet Harmancı kişisel sosyal medya hesabından Lefkoşa mezarlığıyla ilgili açıklama yaptı.





Mevcut mezarlığın temizlik çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Harmancı, yeni mezarlık alanına ilişkin de bilgilendirme yaptı.





Harmancı, “Yıllar önce Hamitköy’ün Güney Doğusunda oldukça engebeli bir arazi tarafımıza verilmişti, bu arazinin ıslah edilebilmesi büyük bir maliyet gerektiriyordu” dedi.





Harmancı açıklamasına şu şekilde devam etti:





“Bu çalışma yasağına paralel bir şekilde ülkemizde faaliyet gösteren inşaat şirketleri ve Güvenlik Kuvvetleri komutanlığı güçlü araçlarını bizlere kullandırması temin edilerek ıslah çalışmalarına başladığımızı ve büyük bir mesafe kat ettiğimizi bildirmek isterim.





Yeni mezarlıkta standartların tarafımızca oldukça belirgin olacağının ve herkesin en azından vefat ettiğinde eşit olabilmesinin sağlanacağını belirtmek isterim.”






Yorumlar (0)
banner6