banner26

Mahkumlara meslek edindiren projenin ikinci etabı başladı

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile Merkezi Cezaevi Müdürlüğü’nün işbirliği ile hayata geçirilen Mahkumların Topluma Kazandırılması ve Meslek Edindirilmesi Projesinde ikinci etap Merkezi Cezaevi’nde düzenlenen açılış etkinliğiyle başladı. Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, cezaevi yönetimi olarak mahkumları sosyal ve kültürel olarak gelişmiş, meslek sahibi bireyler olarak topluma kazandırmayı amaç edindiklerini söyledi.

Güncel 30.11.2018, 10:56 30.11.2018, 10:56
16
Mahkumlara meslek edindiren projenin ikinci etabı başladı
banner32

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile Merkezi Cezaevi Müdürlüğü’nün işbirliği ile hayata geçirilen Mahkumların Topluma Kazandırılması ve Meslek Edindirilmesi Projesinde ikinci etap Merkezi Cezaevi’nde düzenlenen açılış etkinliğiyle başladı.

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, cezaevi yönetimi olarak mahkumları sosyal ve kültürel olarak gelişmiş, meslek sahibi bireyler olarak topluma kazandırmayı amaç edindiklerini söyledi.

Bilmem “Ülkede sürekli olarak artan adli sorunlar ve suç oranını aşağıya çekmenin yolu eğitim ve öğretimden geçmektedir. Bu yüzden mahkumları böylesi projeler ile desteklemek bizim için görev, sivil toplum için sorumluluktur” dedi.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber de eğitim almanın her bireyin doğal hakkı olduğunu vurguladı.

Kanber, “Elimizden geldiğince, bilgi, beceri ve birikimimizi mahkumlara aktararak topluma kazandırmak için mücadele veriyoruz. Bir önceki grupta önemli bir başarı elde ettik bu da devam etmek için bizim için bir gerekçe oldu” dedi.

Eğitim Bakanı Müsteşarı Mehmet Burhan, hayatta herkesin hata yapabileceğini ancak bazı hataların rehabilite sürecine ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Rehabilite sürecinde bir şeyler üretmenin süreci olumlu etkilediğine işaret eden Burhan “Üretmeyen bireyler veya toplumlar daha fazla suça yöneliyor. Bireyleri dört duvar arasına kapatmak kimseye fayda sağlamıyor” dedi.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ise cezaevlerine bakışlarının topluma yeniden kazandırma ve rehabilitasyon anlamında adımlar atılması olduğunu vurguladı.

Baybars, yürüttükleri çeşitli projeler ile hedeflerinin mahkumların cezaevinde geçirdikleri süre içinde ne şekilde kendilerini geliştirebileceklerine yönelik bir bakış açısı kazandırmak olduğunu söyledi.

Baybars “Cezaevine girdikten sonraki süreçte daha farklı bir hayat ile karşılaşıyorlar ve burada en temel sıkıntılardan bir tanesi iş bulma. Dolayısı ile herhangi bir mesleğe sahip olmayanların cezaevinde bir meslek edindirme noktasında yapılacak bu adım bizler için çok önemliydi” dedi.

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ve etkinliğe katılanlar mahkumların eğitim aldığı atölyeleri gezerek mahkumlarla sohbet etti.

Mahkumların Topluma Kazandırılması ve Meslek Edindirilmesi Projesinin ikinci etabından 50 mahkum Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’nin hazırladığı 9 alanda eğitim alacak. Eğitimin ardından sınavları başarı ile geçen mahkumlara kalfalık belgesi verilecek

banner36
Yorumlar (0)
banner6