banner26

"Metehan'da bize yakışır bir ‘hoş geldin’ karşılaması yapacağız”

banner47

Güncel 07.02.2024, 16:20
51
"Metehan'da bize yakışır bir ‘hoş geldin’ karşılaması yapacağız”
banner52
banner32

Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer, Metehan için “Amacımız, hem bize yakışır bir ‘hoş geldin’ karşılaması yapacak giriş kapısı yaratmak hem de buradaki tıkanıklığı gidermek” dedi ve Metehan çemberine kadar olan yolu hem yaya hem de bisiklet yolu olarak akışı olan bir yola dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi

Başbakan Üstel ile Metehan Sınır Kapısı’nda yapılan iyileştirme çalışmalarını yerinde inceleyen Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, 2023 yılının Eylül ayında Başbakan ile ekonomik örgütler olarak sınır kapısının iyileştirilmesiyle ilgili bir protokol imzaladıklarını hatırlattı.

Protokolün imzalanması sonrasında kamuoyunda ciddi bir beklenti oluştuğunu ifade eden Gürcafer, “Sınır kapısında ciddi bir tıkanıklık söz konusu… İnsanlar sıkıntı yaşıyorlar” dedi.

Metehan Sınır Kapısı’nın hassas bir bölge olduğunu dile getiren Gürcafer, hep birlikte çalışılarak, aşılması gereken bir bürokrasi olduğunu kaydetti. Bürokrasiden dolayı çalışmaların uzadığını ifade eden Cafer Gürcafer, “Bürokrasi aşıldı, gerekli izinler alındı. Projelerimiz hazır. Süratle yapımına başladık” diye konuştu.

Ülkeye gelen turistin yüzde 60’a yakınının Metehan Sınır Kapısı’ndan geçtiğine işaret eden Gürcafer, “Amacımız, hem bize yakışır bir ‘hoş geldin’ karşılaması yapacak giriş kapısı yaratmak hem de buradaki tıkanıklığı gidermek” dedi.

Araçların, sigorta çıkarmak için durduğunu ve bunun trafiğin sıkışmasına neden olduğunu dile getiren Gürcafer, sigorta, gelen turist ve yayaları ayrı bir yere alarak, yeterli park yeri yaratma hedeflerini aktardı.

Metehan çemberine kadar olan yolu hem yaya hem de bisiklet yolu olarak akışı olan bir yola dönüştürmeyi amaçladıklarını belirten Gürcafer, “Birkaç ay içerisinde çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

ACI

Karayolları Dairesi Müdürü Dürdane Abi Acı da, Metehan Sınır Kapısı’nda beklemelere son vermek adına Başbakan Üstel’in talimatıyla yol güvenliğinin daha sağlıklı bir seyredebilmesi için çembere kadar olan yolun tamiratına ve çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. Acı, aydınlatma projelerinin de devam edeceğini söyledi.

Yorumlar (0)
banner6