banner26

Özersay'ın önerisi hayat buldu: Çiçekçiler evlere servis yapabilecek

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ın, Anneler Günü’nde kısmi sokağa çıkma yasağı olması nedeniyle çiçek satıcılarına yönelik olarak evlere servis imkanı verilmesine yönelik düşüncesi, hayat buldu. Çiçekçiler, Bakanlar Kurulu kararıyla, Anneler Günü'nde adrese teslim şeklinde faaliyet gösterebilecek ancak dükkana müşteri kabul edip satış yapamayacak.

Güncel 08.05.2020, 20:21 08.05.2020, 20:21
51
Özersay'ın önerisi hayat buldu: Çiçekçiler evlere servis yapabilecek
banner32

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ın, Anneler Günü’nde kısmi sokağa çıkma yasağı olması nedeniyle çiçek satıcılarına yönelik olarak evlere servis imkanı verilmesine yönelik düşüncesi, hayat buldu.





Çiçekçiler, Bakanlar Kurulu kararıyla, Anneler Günü'nde adrese teslim şeklinde faaliyet gösterebilecek ancak dükkana müşteri kabul edip satış yapamayacak.





Bakanlar Kurulu, Başbakan Ersin Tatar başkanlığında toplandı. Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu, Covid-19 salgını nedeniyle uygulanacak sokağa çıkma yasağıyla ilgili emirnameye yeni şart bendi eklenmek suretiyle  10  Mayıs Pazar gününün “Anneler Günü” ne denk gelmesi nedeniyle çiçekçilerin adrese teslim şeklinde faaliyet gösterebilecekleri ancak direk dükkanlarına müşteri kabul edip satış yapamayacakları ve sadece bu amaçla evlere çiçek taşıyacak personel çalıştırabilecekleri kararını üretti.





Özersay, dün sosyal medyada bir vatandaşın “Çiçekçiler, satışları için haftalardır anneler günü için bekliyordu. Kısmi sokağa çıkma yasağıyla yüzleri yine gülmeyecek. Hükümet bu konuda ne düşüyor” şeklindeki sorusuna yanıt vermişti





Özersay, bu pazar Anneler Günü olduğu için istisnai bir uygulama yapılabileceğini söyledi ve çiçekçilere bu pazara özgü evlere servis imkanı verilebileceğini belirtmişti.





Özersay, “Bu yapılmazsa süpermarketler çiçek getirip satacaklar ki böyle bir durumda haksız bir rekabet ortaya çıkmış olacak” demişti.





Özersay'ın bu önerisinin ardından Bakanlar Kurulu kararıyla bu karar bugün hayata geçirildi.






banner36
Yorumlar (0)
banner6