banner26

Rum baskısı sonuç verdi: Barcelona'nın KKTC kampı iptal

banner47

banner57
Güncel 27.08.2026, 13:52 27.08.2026, 13:58
0
Rum baskısı sonuç verdi: Barcelona'nın KKTC kampı iptal
banner52
banner32

KKTC’de, YDÜ kampüsünde kamp yapacağı açıklanan FC Barcelona Akademisi, Rum tarafının girişimleri ve diplomatik baskılarının ardından geri adım attı.

Rum medyası, kampın iptal edilmesini flaş haber olarak duyururken, gelişmeyi “diplomatik baskının sonucu” olarak değerlendirdi.

Haberde, “Yapılan diplomatik baskılar sonucunda FC Barcelona, spor kampı programını yeniden değerlendirdi ve etkinliği iptal etmeye karar verdi” ifadelerine yer verildi.

Kampın, 16-20 Eylül tarihleri arasında KKTC’de gerçekleştirilmesi planlanıyordu.

Rum ırkçı ELAM partisi ise, FC Barcelona Akademisi’nin Lefkoşa’daki kamp programının iptal edilmesini zafer olarak değerlendirdi.

ELAM, engelleme çalışması için Rum Başkan Nikos Christodoulides ve devletin tüm birimleriyle “ortak çalıştıkları” belirtti.

ELAM’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aynı hedef doğrultusunda atılan adımlar sonucunda işgal altında yapılması planlanan program iptal edilmiştir. Hükümetin ve müdahale eden herkesin gösterdiği hızlı tepkiyi ve attığı adımları selamlıyoruz.

banner36
Yorumlar (0)
banner6
Günün Anketi Tümü
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?