banner26

Sebze meyvede yine zehir

Güncel 29.07.2022, 15:10
740
Sebze meyvede yine zehir
banner32

Şeftali, babutsa ve kapya biberde limit üstü kalıntı; molehiyada tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildi

Tarım Dairesi’nin haftalık gıda analizlerinde şeftali, babutsa ve kapya biberde limit üstü kalıntı; molehiyada tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildi.

İthal şeftali, firmanın isteği üzerine menşeine iade edilirken, yerli ürünlerden babutsaların ve kapya biberin hasadı bir sonraki analize kadar durduruldu, molehiyaların imhasına karar verildi.

Tarım Dairesi’nin 22-28 Temmuz tarihleri arasında ithal ve yerli ürünlerden numune alarak Avrupa Birliği’nde kullanılan pestisit kalıntı limitleri kapsamında Devlet Laboratuvarı’nda yapılan analiz sonuçları açıklandı.

Buna göre, numune alınan 36 ithal ürünlerde 35’i temiz çıktı. Cahide Kılıç’a ait ithal şeftalide limit üstü bitki koruma ürününe rastlandı, Ürün firmanın isteği üzerine menşeine iade edildi.

Numune alınan 26 yerli üründen 21’i temiz bulunurken, analizlerde tavsiye dışı bitki koruma ürünü kullanılan 1, limit üstü bitki koruma ürünü kullanılan 4 ürün bulundu.

Buna göre, Serdarlı sakinlerinden Ali Kahvecioğlu Atalay Çoban ve Aslanköy sakini Nurettin Güçkan’a ait babutsalarda limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi, babutsaların hasadı bir sonraki laboratuvar analizine kadar durduruldu.

Türkmenköy sakini Pembe Halil’e ait molehiyada tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildiğinden ürünün imhasına karar verildi. Karpaz köyü sakini Bünyamin Gülgür’e ait kapya biberde limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiğinden ürünün hasadı bir sonraki laboratuvar analizine kadar durduruldu.

Yorumlar (0)
banner6