banner26

Siyaset ve suç dünyası iç içe

Güncel 19.08.2022, 15:01
53
Siyaset ve suç dünyası iç içe
banner32

Kuzey Kıbrıs’ta yaklaşık beş yıl önce hizmete açılan bir üniversitenin gizli ortağının hükümetin bir bakanı olduğu iddia ediliyor.

Söz konusu üniversite sahibinin oğlunun da bir bakanlıkta özel kalem müdürü olduğu ileri sürülüyor.

Bu özel kalem müdürünün de KKTC tarafından sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderilen ve ardından ülkesi Avustralya'ya iade edilen çete lideri Mark Buddle’ın KKTC’deki gizli ortakları ile ilişki içinde olduğu öğrenildi.

Polisin sıkı denetimleriyle suçun önlenmesinde büyük bir emek harcamasına rağmen, siyasilerin ‘maddi destek’ karşılığında güçlü kişileri kanatlarının altına alarak dokunulmazlık sağladıkları, bazı kişilerinse göstermelik olarak yem edildiği ve yakalanarak sınır dışı edildiği biliniyor.

Siyaset ile suç dünyasının bu şekilde birbirine geçmiş olması ciddi rahatsızlık yaratırken, Ankara yönetiminin de son dönemlerde Kuzey Kıbrıs’ta gündeme gelen bu konulardan ciddi rahatsızlık duyduğu siyasi kulislerde konuşuluyor.

Öte yandan sadece siyaset değil hukuk camiasından birçok ismin de ülkedeki suç dünyasıyla yakın olduğu ve karanlık işlere bulaştığı da bir gerçek.

Yorumlar (0)
banner6