banner26

Sucuoğlu pes mi ediyor?

Güncel 06.05.2022, 16:17
429
Sucuoğlu pes mi ediyor?
banner32

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, başka bir UBP'li vekile hükümeti kurma görevinin verilmesinin kapısını araladı. 

Partide "Sucuoğlu dışında bir vekile hükümeti kurma görevinin verilmeyeceği" MYK kararı ile açıklansa da Sucuoğlu,“MYK’da tavsiye kararıdır. CTP'nin kapıları kapatmış olması bazı değerlendirmeleri tekrar yapma zorunluluğunu getiriyor” değerlendirmesini yaptı. 

Sucuoğlu, hükümeti kurma görevinin kendisine verilmesi halinde DP ya da YDP’ye giderek koalisyon ortaklığını konuşmanın doğru ve etik olmayacağını açıkladı.

Sucuoğlu, “Dostluk her zaman baki ama kendi duruşumuz gereği bu iki partiye gidip, koalisyon ortaklığını konuşmam doğru olmaz. Muhatap olmam kendi değerlerime ters düşer” dedi.

“UBP içinde başka bir vekile görevlendirme verilirse kabul etmeyeceğinizi daha önce açıklamıştınız ancak öyle bir durum söz konusu olursa tavrınız ne olur” sorusuna UBP Genel Başkanı Sucuoğlu, şu yanıtı verdi:
“Bunları değerlendirmek lazım… Şimdi artık kişi veya kişilerin üstünde bir durum var burada… Nedir? Memleket, ülke… Ülkenin şu anda durumu belli, ekonomik durumu belli, kriz belli dolayısıyla, ‘ya ben ya da erken seçim’, ‘ya o ya da erken seçim’ veya ‘ben, benden sonrası tufan’ bu bizim temsil ettiğimiz bir düşünce değil. Ama tabi ki önümüzdeki bu birkaç gün içerisinde yapacağımız çalışmalarda hangi noktaya varırız onu bilemiyorum. Onu hep birlikte göreceğiz.”

 

Yorumlar (0)
banner6