banner26

Vatandaşlar akaryakıt bulamıyor, Atun "panik yok" diyor

Güncel 14.12.2021, 15:31
50
Vatandaşlar akaryakıt bulamıyor, Atun "panik yok" diyor
banner32

K-PET bayilerinde geçtiğimiz Cuma gününden beridir Eurodisel ve 98 oktan akaryakıt kalmadı. K-pet akaryakıt istasyonlarında bazı petrol ürünleri bittiği için hala satış yapılamıyor. Aralık ayının başından beridir sık sık yaşanan akaryakıt krizi yeniden gündemde.

Ancak Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde akaryakıt konusunda endişe edilecek, panik yapılmasını gerektirecek bir durum olmadığına işaret ederek, arz güvenliğinin arzulanan seviyeye en kısa sürede geleceğine vurgu yapıyor.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, KPET Genel Müdürü Malik İşimtekin ve ALPET Genel Müdürü Tevfik Türkoğlu, Türk Ajansı Kıbrıs’a ülkedeki akaryakıt tedariki, arz güvenliği ve fiyatlandırmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, ülkede akaryakıt sorunu yaşanmayacağını, şirketlerin gemilerinin düzenli olarak ülkeye gelmeye başladığını, depolamayla ilgili yeni mevzuat değişikliği yapılmasıyla da ülkesel arz güvenliğinin kısa sürede arzulanan seviyeye geleceğine işaret etti.

Atun, akaryakıt tedarik zincirinde uzun yıllar aksama yaşanmadığını, ancak geçmiş hükümetler döneminde sağlıklı öngörüler ortaya konmadan yapılan değişikliklerin sistemin bozulmasına sebep olduğunu ifade etti.

Ancak şu anda panik yapılmasını gerektirecek bir durum olmadığını ifade eden Atun, döviz artışı, taşımadaki sıkıntılar, hava şartları ve uluslararası petrol borsasının bir takım sıkıntıları beraberinde getirdiğini anlattı.

Atun, fiyatlardaki artışlar ile ilgili soru üzerine, devletin akaryakıtta vergi payından vazgeçtiğini, bugün Güneyde fiyatların 27-28 TL litre başına geldiğine dikkat çekti.

Ülkede aylık 30 milyon litre akaryakıt ihtiyacı olduğunu ifade eden Atun, tüm dünyada doğalgaz ve kömürdeki fiyat artışlarından ötürü akaryakıt tüketiminin arttığını, taşımacılık fiyatlarının da yükseldiğini kaydetti.

Yorumlar (0)
banner6