banner26

YDP'nin Gelecek Haftaki Kurultayı Yasal Değil mi? Halkın Partisi Liderinden Bomba İddialar

Güncel 18.04.2024, 12:28
22
YDP'nin Gelecek Haftaki Kurultayı Yasal Değil mi? Halkın Partisi Liderinden Bomba İddialar
banner32

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, gelecek hafta yapılacak olan YDP kurultayıyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Siyasal Partiler Yasası'na dikkat çeken Özersay, kurultayın yasalara uygun olmadığını öne sürdü.

Özersay'ın açıklamalarına göre, YDP'nin kurultayının yasal sınırları aşması, partinin seçime katılmasını da tehlikeye atıyor. Siyasal Partiler Yasası'na göre, seçime katılabilmek için partilerin belirli bir süre içinde genel kongrelerini yapmaları gerekiyor.

Özersay'ın ifadelerine göre, YDP'nin son olağan kurultayı tarihinden bu yana geçen süre, Siyasal Partiler Yasası'nda belirtilen üç yıllık sınırı aşmış durumda. Bu durumda, gelecek hafta yapılacak kurultayın yasal dayanaklara uygun olmayacağı ortaya çıkıyor.

Siyasal Partiler Yasası'nın belirlediği kurallara göre, siyasi partilerin belirli aralıklarla genel kongre yapmaları gerekiyor. Ancak, YDP'nin bu kurallara uymadığı ve gelecek hafta planlanan kurultayın yasalara aykırı olabileceği belirtiliyor.

Özersay'ın bu açıklamasıyla birlikte, YDP'nin geleceğiyle ilgili tartışmalar da gündeme gelmiş oldu. Konuyla ilgili olarak siyasi çevrelerden ve ilgili makamlardan gelecek açıklamalar merakla bekleniyor.

banner36
Yorumlar (0)
banner6