banner26

YDÜ’den devlet okullarındaki öğrencilere psikososyal destek

Güncel 09.05.2023, 17:56
106
YDÜ’den devlet okullarındaki öğrencilere psikososyal destek
banner32

YDÜ Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi, başta depremzede öğrenciler olmak üzere devlet okullarında eğitim gören öğrencilere psikososyal destek veriyor

Yakın Doğu Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin başta depremzede öğrenciler olmak üzere devlet okullarında eğitim gören öğrencilere psikososyal destek vermek üzere başlattığı proje, Haspolat İlkokulu’nun ardından Beyarmudu İlkokulu’nda da hayata geçirilecek.

Proje kapsamında öğrencilere, psikolojik destek yanında düzenlenen ders ve etkinliklerle sosyal destek de sağlanması hedefleniyor. Psikososyal Destek Projesi’nin ilk ayağı Haspolat İlkokulu’nda 5 hafta süren bir programla gerçekleştirildi. Proje kapsamında özellikle depremzede öğrencilere psikososyal destek sağlamak amaçlanırken, birçok öğrenci de programdan yararlandı. Haspolat İlkokulu’nda toplam 270 öğrencinin dahil olduğu proje ile resim çizimi, oyun tekniği, masal okuma, dil çalışması gibi etkinlikler düzenlendi. Aynı zamanda sanatsal etkinlikler, spor şölenleri ve 23 Nisan kutlamaları gibi çeşitli etkinliklere de proje kapsamında destek verilerek öğrencilerin uyum içinde sosyalleşerek eğlenmesi amaçlandı. Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler nitelikli eğitim, eşitsizliklerin azaltılması ve ortaklıklar gibi sürdürülebilir kalkınma amaçları ile de uyumlu bir şekilde planlandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şebnem Güldal Kan ve Resim – İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Miralay’ın gönüllü yürütücü olarak yer aldığı projeye Yakın Doğu Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanları Prof. Dr. Fahriye Altınay ve Prof. Dr. Zehra Altınay Gazi ile Yakın Doğu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği, Sosyal Bilimler ve Türkçe Öğretmenliği, Halkbilimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinden akademisyenler ve pek çok öğrenci katkı sağladı.

Haspolat İlokulu’ndan sonra Beyarmudu İlkokulu’nda uygulanacak!

İlk programı Haspolat İlkokulu’nda hayata geçirilen projenin ikinci programı ise Beyarmudu İlkokulu’nda uygulanacak. Proje, Beyarmudu İlkokulu’nda “Güvenli Okul ve Teknoloji Semineri” ile “Çok Kültürlü Ortamda Psikososyal Destek Eğitim Uygulamaları” olarak iki ana başlıkla hayata geçirilecek. Yakın Doğu Üniversitesi akademisyenlerinin yürüteceği projede Yrd. Doç. Dr. Şahin Akdağ, Yrd. Doç. Dr. Şebnem Güldal Kan ve Yrd. Doç. Dr. Fatma Miralay görev üstlenecek.

İnsanların çevresiyle olan ilişkisinin ve maruz kaldığı etkilerin psikolojik durumunda da belirleyici olduğunu vurgulayan projenin yürütücülerinden Yrd. Doç. Dr. Şebnem Güldal Kan, “Devlet okullarımızda eğitim gören öğrencilere, psikososyal destek vermek üzere başlattığımız projenin ilk ayağını Haspolat İlkokulu’nda yaklaşık 270 öğrencinin katılımı ile tamamladık” dedi. Projenin ikinci programını Beyarmudu İlkokulu’nda uygulayacaklarını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Kan, “Oldukça olumlu sonuçlar aldığımız bu projeyi, talep gelmesi halinde diğer devlet okullarımızda da hayata geçirmeyi planlıyoruz” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)
banner6