banner26

UBP Genel Sekreteri: 'Kimileri ortada hiçbir hata yokken UBP'ye asılsız iddialarla saldırıyor'

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ersan Saner, “hükümetin halkla birlikte Covid-19 salgınıyla mücadeleyi gayet başarılı bir şekilde yürütmekte olduğunu” vurguladı. Ersan Saner,“sırf hükümete karşı muhalefet yapmak adına bu mücadeleye zarar verecek açıklamalar yapmanın doğru bir tutum olmadığını” kaydetti.

Siyaset 17.04.2020, 16:09 17.04.2020, 16:09
61
UBP Genel Sekreteri: 'Kimileri ortada hiçbir hata yokken UBP'ye asılsız iddialarla saldırıyor'
banner32

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ersan Saner, “hükümetin halkla birlikte Covid-19 salgınıyla mücadeleyi gayet başarılı bir şekilde yürütmekte olduğunu” vurguladı.





Ersan Saner,“sırf hükümete karşı muhalefet yapmak adına bu mücadeleye zarar verecek açıklamalar yapmanın doğru bir tutum olmadığını” kaydetti.





Saner,“kimileri ortada hiçbir hata yokken UBP’ye asılsız iddialarla saldırıyor, kimileri yasaları bir tarafa iterek, sırf seçim kaygısıyla hükümetten rol çalmaya çalışıyor. Bunlar yaşamakta olduğumuz süreçte en fazla ihtiyaç duyduğumuz dayanışma ve birlik ruhuna aykırıdır” dedi.





UBP Genel Sekreteri açıklamasında şunları belirtti :





“Ulusal Birlik Partisi çok geniş bir halk kesimine hitap eden, geçmişi tarihin derinliklerine kadar uzanan, Kıbrıs Türk Halkı’nın siyasi, ekonomik başarılarına damga vuran bir siyasi kuruluştur.Kıbrıs Türk Halkı bugün UBP’nin üstlendiği ve yürütmekte olduğu siyasi mücadele ve anlayışıyla, azınlık olmaya yüz tutmuş bir topluluktan Devlet sahibi egemen bir halk noktasına gelmiştir.Halkımızın yaşadığı tüm tarihi olaylarda UBP’nin halkımızla birlikte verdiği mücadele ve başarılar vardır.





Halkımız bugün de, yine UBP ile birlikte, UBP’nin ortak olduğu bir hükümetin icraatlarında tüm dünyayı etkisi altına alan ve ‘ görünmez düşman’ olarak nitelenen Covid-19 virüsüne karşı tarihi bir mücadeleyi başarılı ile sürdürmektedir.Hükümetin doğru ve zamanında aldığı kararlar ve halkımızın duyarlılığı sayesinde Covid-19 virüsü ile mücadelede şu ana kadar önemli bir başarı sağlanmış, kimilerinin halkımızın karamsarlığa iten, moralini kıran iddiaları boşa çıkmıştır.Ancak mücadele henüz bitmemiştir.





Covid-19’la mücadelenin başarı ile sürdürülmesi zorunluğunun yanında ortaya çıkan ekonomik ve sosyal sıkıntıları aşmak için de hükümetle halkımızın kararlı mücadelelerini devam ettirmeleri şarttır. Hal böyleyken bir partinin Genel Sekreteri’nin aslı astarı olmadan, UBP Gençlik Kolları’nın, Kızılay paketlerini partizanca dağıttığını ileri sürmesi doğu bir davranış değildir.
Bir parti ve onun Genel Sekreteri’nin sırf UBP’ye saldırmak adına Covid-19’la mücadeleye zarar verecek açıklamalar yapması asla doğru bir tutum olamaz
Başbakanlık’ta, Vakıflar İdaresi ve Kızılay’ın katılımı ile oluşturulan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Gıda Yardımı Koordinasyon Merkezi, Covid-19’la ortaya çıkan gıda yardımı talebini hiçbir şaibe ve karışıklığa fırsat vermeden karşılamak için faaliyetlerine başlamıştır.
Partimizin Gençlik Kolları veya Gençlik Kollarımızda görev alan her hangi bir kardeşimizin de bu merkezin işlerine karışması, bu merkezden sağlanan gıdaları dağıtması gibi bir durum söz konusu değildir.





Kimse, kendi çabaları ve kendi kaynakları ile topladığı yardımları gönüllü olarak ihtiyaçlılara dağıtıyor ama UBP’lidir diye bir gencimizi, polis içindeki uzantısını ve siyasi yönünü kullanarak linç etmeye , partimizi karalamaya kalkışamaz.
Tüm dünya ve Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçerken bir çok parti, belediyeler, kurum ve kuruluşlar , kişi, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım dağıtırken kimse UBP örgütlerine veya şahıslara ‘ sen dağıtma’ deme lüksüne sahip değildir.
UBP, bu tür yaklaşımlara asla müsaade etmez, etmeyecektir.
Unutulmamalıdır ki, son kamuoyu yoklamalarına göre nerdeyse halkımızın yüzde 50’si UBP sempatizanı, UBP’ye bir şekilde oy vermiş kişilerdir ve UBP’nin 15 bine yaklaşan bir üyesi vardır.
Öte yandan Sayın Akıncı’nın böylesi hassas bir süreçte hükümetle samimi bir diyalog ve işbirliği içine girecek yerde hükümetten rol çalmaya çalışmasını da şiddetle kınıyoruz.
Hükümet yasaları gözetmek zorundadır.
Devletin Başsavcısı, Maliye ve Sağlık Bakanlığı üst düzey bürokratları yasal değerlendirme yaparak Güney Kıbrıs dahil dünyanın neresinden gelirse gelsin ülkeye ancak İlaç ve Eczacılık Dairesi’nden izin alınması ve Gümrük işlemlerinin yapılması ile ilaç girebileceğini belirtirken Cumhurbaşkanı’nın konuyu magazinleştirmeye çalışması, reklam yapmaya yönelmesi yanlıştır.
Bunlar yaşamakta olduğumuz süreçte en fazla ihtiyaç duyduğumuz dayanışma ve birlik ruhuna aykırıdır. Devlet yönetiminde kim bulunursa bulunsun, siyasi olarak hangi fikri savunursa savunsun ülkeyi yönetirken yasa ve tüzüklerimize uymak zorunda olduğumuzu unutmamamız gerekmektedir.
Herkesi sağduyuya davet ediyor, bir kez daha halkımıza saygılarımızı ifade ediyor evde kalarak Covid-19’la mücadelemize katkılarını sürdürmelerini diliyorum.”





(BRT)


Yorumlar (0)
banner6